jakie drzwi wejściowe PORTA czy GERDA

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  13 14 15 16 17  ▸  ▸▸

23 czerwca 2017, 09:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie sposób się nie zgodzić. Zawężenie wyboru do danej technologii na pewno przesieje mocno poszukiwania. Wręcz niemożliwe jest porównanie drzwi o podobnych parametrach zrobionych z różnych materiałów.
Przykładowo ja mam u siebie Wikęd Premium wzór 26 w antracycie (wcześniejsza produkcja jeszcze bez szczotki od dołu) zamontowany od południowej strony bez żadnego daszka. Słońce wali na nie niemiłosiernie i nic się z nimi nie dzieje. Jasne, że lekko pracują, ale swobodnie je otwieram i zamykam.
Szwagier ma u siebie drewniane Doorsy (o ile dobrze pamiętam, to chyba były właśnie doorsy). Cena zdecydowanie wyższa jak za moje drzwi. Z regulowanie poddał się już po 2-3 latach walki. Kilka razy był wzywany serwis do regulacji, bo tak drzwi pracują, a zamontowane są od północnej strony gdzie słońce na nie nie operuje praktycznie w ogóle.
Także tak ja piszą wyżej - każda technologia ma plusy i minusy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 czerwca 2017, 09:18

Różne technologie są też tworzone aby każdy mógł pozwolić sobie na coś co mu się podoba. Są drzwi płytowe (tańsze) i drzwi ramowe (bardziej wytrzymałe). W wielu przypadkach można znaleźć bardzo podobne wzory w obu technologiach.

Płytowe za 328zł netto (samo skrzyło i trzeba doliczyć ościeżnicę + okucia)

http://erkado.pl/?ch_drzwi=broadway

Ramowe za 480-520zł netto w zależności od okleiny (cena jak wyżej za samo skrzydło)

http://erkado.pl/?ch_drzwi=petunia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 lipca 2017, 12:54

A czy nie rozważałeś żadnej innej opcji? W przypadku drzwi wybór jest dość spory ;) Ja sam nie byłem do końca rozeznany w ofertach drzwi zewnętrznych, dlatego wybrałem się do firmy Domega i poprosiłem o pomoc. Obsługa bardzo miła, od razu się mną zajęła. Wszystkie możliwości jakie mają z dokładnym opisem zostały mi przedstawione. Postanowiłem postawić na drzwi dębowe Parmax, kolejnego dnia ich ekipa przyjechała i zajęła się całym montażem.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lipca 2017, 17:57

Ja wybrałem drzwi Gerda. Zresztą oprócz drzwi wejściowych zdecydowałem się też na bramę garażową http://www.gerda.pl/segmentowe-bramy-garazowe-gerda.html
Bardzo cicho i lekko chodzi, co było dla mnie dużym zaskoczeniem, bo poprzednia segmentowa brama bardzo hałasowała. Poza tym mam teraz cieplej zimą - zdecydowanie lepsza izolacja termiczna.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lipca 2017, 16:06

Użytkownik Eldon32 napisał: Postanowiłem postawić na drzwi dębowe
......, kolejnego dnia ich ekipa przyjechała i zajęła
się całym montażem.

Masz na prawdę sporo szczęścia, że ktoś w 24h zabrał się za montaż drzwi, bo zazwyczaj trzeba czekać jakieś 4-5 tygodni na drzwi + jeszcze tydzień na to aż dojadą one do Ciebie i ktoś je zamontuje.
Są producenci co skracają ten czas do 3 tygodni, ale to dlatego że inwestują w nowe hale produkcyjne. Wikęd na początku tego sezonu oferował czasy na poziomie 3 tygodni i na prawdę dobrze chodziła ta logistyka. Później w sezonie wiadomo - większa liczba zamówień i czas wróciły do normy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lipca 2017, 11:16

Niezależnie od wielkości hal produkcyjnych, przy kilkudziesięciu tysiącach sztuk drzwi produkowanych co miesiąc nie da się fizycznie zejść do tygodnia z czasem zamówienia.
Erkado wypluwa co miesiąc 30 tysięcy sztuk drzwi i tak ma dobry czas na przesłanie zamówienia, który wynosi około 3-4 tygodni. I zawiera on czas na wyprodukowanie drzwi, logistykę do hurtowni i APSów. Do tego planowanie produkcji nie polega na tym, aby co 5 sztuk drzwi przestawiać się na inny model. Zbierane są zamówienia z tygodnia czasu i dzięki temu wiadomo, że w tym tygodniu trzeba zrobić 50 takich skrzydeł i 120 innych.
Montaż w 24h możliwy jest w przypadku kupowania drzwi, które ktoś ma u siebie na magazynie fabrycznym. Akurat Erkado ma coś takiego rozsiane po kraju z kilkoma najpopularniejszymi wzorami z Magnolią na czele (w różnych konfiguracjach). Dzięki temu na prawdę można zacząć montaż w 24h od złożenia zamówienia.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 lipca 2017, 11:00

Nie mam doświadczenia z Portą, więc mogę polecić tylko Gerdę. W Studio Drzwi "Duda" można znaleźć też tańsze i mniej znane firmy, jak Delta czy Stalprodukt Zamość.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2017, 22:35

z dzrwi wejściowych akurat u nas to był strzał na dębowe i idealnie trafiliśmy :)

Zgłoś | Cytuj | Link

9 sierpnia 2017, 17:08

Mazwoj - to właśnie charakteryzuje dobrze rozwijające się firmy, które inwestują w park maszynowy. Widać, że Klientom podobają się ich produkty, skoro mają na tyle duży zbyt aby tworzyć nowe fabryki. Wikęd też ostatnio coś robił w tym kierunku. Porta jakiś czas temu modernizowała jedną ze swoich hal, ale co tam dokładnie robili to nie wiem.
Pomijam już rozwój produktów, gdzie są firmy jak w/w Wikęd któremu chciało się rozwijać swoją już dobrze ugruntowaną serię Premium. Mogli założyć ręce na brzuchu i patrzeć jak się te drzwi sprzedają, a mimo to dodali jeszcze uszczelkę szczotkową od spodu skrzydła aby zminimalizować ewentualne przedmuchy w okolicy progu.

Źródło: wiked.pl

Na samym dole jest ta szczotka doszczelniająca.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2017, 10:20

Ja to mam chyba najzwyklejsze drzwi jakie mogą być. Mój brat jak zaczał kombinować to tak zrobił, że musiał przerabiać wejscie bo żadna futryna mu nie pasowałam.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  13 14 15 16 17  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 359

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >