Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸
Gość: fredek praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline krzemyk doświadczony
|
Ja jestem zdania, że Gerda robi dobre produkty ale z
wyższych (droższych) serii. Ciekawą i przydatną sprawą
są panele, które można zmieniać oraz ogólna trwałość
drzwi, która jest praktycznie na tym samym poziomie od
montażu przez kilka kolejnych lat. Nie mam jakiś
dokładnych informacji jak takie drzwi sprawują się dalej,
bo nie znam nikogo, kto miałby je montowane dłużej jak
4-5 lat. Większość znajomych zakładała Gerdy, bo są
znane na polskim rynku - kiedyś w TV co chwile były ich
reklamy. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: polecam praktykant |
|
| |
Gość: Mirka praktykant |
|
| |
offline Marciniak doświadczony
|
Tak w kilku zdaniach to ciężko napisać, bo różnic jest sporo. Zobacz sobie różne modele drzwi od Gerdy, jakie mają klasy zabezpieczeń czy też współczynnik przenikania ciepła i porównaj to z drzwiami marketowymi. To podobnie jak z rowerem - można kupić za 2 tys. i za 500zł. Niby wygląda tak samo, ale tym tanim pojeździsz rok czy dwa i do wyrzucenia. Drzwi to jednak inwestycja i lepiej wybrać droższe. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Mirka praktykant |
Tak, faktycznie jak sobie porównałam specyfikacje, to widać już różnice, chociaż nie podoba mi się, że niektóre marki podają tylko ogólniki zamiast konkretnych informacji, tak jak w Gerdzie - na jej stronie podane są dokładnie parametry drzwi, klasy zabezpieczeń, poziom izolacji termicznej czy akustycznej. Wszystko podane jak na tacy. To mi się podoba. |
| |
|
Wiesz, prawda jest taka, że jak jakaś firma produkuje dobrej jakości drzwi, to nie mają nic do ukrycia, a po za tym Gerda po prostu jest fair w stosunku do swoich klientów i pokazują, że niższa cena niektórych modeli wynika niestety z gorszych parametrów. Nikt nie oszukuje, że za mała kwotę będą super drzwi. Mimo wszystko nawet w tych tańszych modelach Gerda i tak trzyma standardy. |
| |
|
Jak sam piszesz tutaj chodzi o nowe panele do tego do drzwi sprzed kilku lat, czyli coś nie standardowego. Jakoś nie wydaje mi się, że takie oferty miałyby być w katalogach. Po prostu skontaktuj się z Gerdą i na pewno pomogą. Piszesz, że w innej firmie jest wszystko pokazane ile trzeba za co dopłacić, ale nie wiem czy przy kupowaniu drzwi od razu dostaniesz informację ile zapłacisz za 4-5 lat za nowe panele. Trochę brakuje logiki w tej wypowiedzi a wieje po prostu tanią reklamą. |
| |
|
To że pisze o danych drzwiach nie oznacza od razu, że orientuje się co do cen i w ogóle odnośnie ich całościowej oferty. Jak pisałem, najlepiej skontaktuj się z nimi bezpośrednio, tak będzie pewnie najszybciej. Ogólnie na pewno będzie to o wiele niższy koszt niż zakup nowych drzwi - to jest przecież oczywiste. Co do dokładnej ceny, to nie podam, bo nie jestem żadnym pracownikiem od nich, tylko po prostu szczęśliwym posiadaczem ich drzwi :-) |
| |
Gość: olek098 praktykant |
słyszałem różne opinie o jednej firmie i o drugiej. Tak naprawdę podstawą są dobrze dopasowane drzwi. Niestety u mnie się to nie udało: z czasem okazały się nieszczelne. Nie mogłem już zareklamować a kombinowanie z zawiasami nic nie dało. Musiałem kupić po prostu uszczelkę z agro hurt http://www.agro-hurt.pl/uszczelki-do-drzwi-i- okien i no teraz przynajmniej nie wieje |
|
Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸