jakie ogrzewanie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  26 27 28 29 30  ▸  ▸▸

8 grudnia 2015, 17:10

Zgadzam sie: good 0 bad

Jasne, nie znam dokładnie tej firmy, to tylko taka mysl, która przyszła mi pierwsza do głowy. Co nie zmienia faktu, ze warto zwracac uwagę na certyfikację energetyczną, ale też różne inne "znaczki" mówiące o jakości, które są bardzo wartościowe. (np. ehpa) lub też oznaczające jakieś dodatkowe funkcje/systemy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2015, 10:50

W kwestii ogrzewania,polecam pomyśleć także o dobrym i wydajnym kotle,a akurat na www.Elando.pl znajdziecie ich szeroki wybór w rozsądnej cenie, Fachowa obsługa chętnie doradzi i pomoże.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2015, 23:32

Ja mam u siebie w domu instalcję na gaz płynny. I jestem z niej bardzo zadowolony. Przede wszystkim jest czysto i nie trzeba pilnować non-stop czy nie wygasło. Ustawiam temperaturę i spokojnie sobie sidzę. W dzień jak mnie nie ma, to ogrzewanie jest przykręcone, a jak wracam to szybko się nagrzewa. To bardzo duża zaleta.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 grudnia 2015, 13:30

Podaj jakie płacisz rachunki za gaz, to okaże się czy to ogrzewanie jest na każdą kieszeń!

Zgłoś | Cytuj | Link

18 grudnia 2015, 11:05

Użytkownik Gość: zofia_ napisał: Jasne, nie znam dokładnie tej firmy, to tylko taka mysl,
która przyszła mi pierwsza do głowy. Co nie zmienia
faktu, ze warto zwracac uwagę na certyfikację
energetyczną, ale też różne inne "znaczki" mówiące o
jakości, które są bardzo wartościowe. (np. ehpa) lub
też oznaczające jakieś dodatkowe funkcje/systemy

Witam,

Oznaczenie na urządzeniu grzewczym określa efektywność energetyczną. Producent zobligowany jest do zamieszczenia kolorowej etykiety wskazującej klasę energetyczną oraz karty produktu w opakowaniu urządzenia
Dyrektywa w sprawie projektu (ErP) od dnia 26 września 2015 roku, określa wymogi dla wszystkich źródeł ciepła i zasobników w zakresie efektywności energetycznej produktów i systemów. Wszystkie informacje o dyrektywie ErP zostały zamieszczone na stronie internetowej marki Junkers:
http://www.junkers.pl/informacje/dyrektywa-erp
Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.

Pozdrawiam,

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 grudnia 2015, 11:07

Ja boję się gazu, nawet jeśli taki informacje są zamieszczone, nawet jeśli firma Junkers ma certyfikacje. Gaz to gaz. Ja postawiłam w domu na piec na ekogroszek i jestem zadowolona. Rozpalam raz na kilka dni i wracając do domu mam już ciepło.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 stycznia 2016, 23:47

jeśli nie będzie się grzebać przy urządzeniu to urządzenie nie zepsuje się i nie spowoduje jakiś dziwnych akcji typu wybuch. Junkers to światowa firma i wątpię w to aby sobie pozwoliła na sprzedawanie wadliwych urządzeń.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 stycznia 2016, 10:38

A ja polecam zastanowić się nad tradycyjnym ogrzewaniem,które też jest sprawdzone i nie pochłania dużych kosztów,warto też dobrać do tego odpowiedni kocioł,akurat tutaj możemy pomóc www.Elando.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

16 stycznia 2016, 15:23

Tradycyjne, ale chyba nie na węgiel? To technologia z XIX wieku. Teraz sa dużo nowocześniejsze i nietrujące środowiska technologie, np. fotowoltaika: http://ekosunkoszalin.pl/o-fotowoltaice/

Zgłoś | Cytuj | Link

21 stycznia 2016, 10:56

Rodzaj paliwa to już w wielu przypadkach indywidualna kwestia,na naszej stronie spotkacie wiele modeli spełniających Wasze kryteria,wymagania. Warto zerknąć na Elando.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  26 27 28 29 30  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 32 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....
  • Jakie szambo? Liczba postów: 58 Grupa: Robimy inst... Szukasz skutecznych rozwiązań do oczyszczania szamba lub przydomowej oczyszczalni. To jak najbardziej warto zapoznać się z marką Biofos Professional https://skl...
  • problem Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Inwestując w hydrofor do studni abisyńskiej, warto pamiętać o sprawdzeniu, czy urządzenie spełnia wszystkie normy bezpieczeństwa i efektywności energetycznej. W...
  • Ogrzewanie w domu Liczba postów: 360 Grupa: Robimy inst... Uważam że świetnym, nowoczesnym rozwiązaniem jest pompa ciepła głębinowa . Jest to inwestycja, która pozwala na wykorzystanie naturalnego źródła ciepła, jakim j...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19398 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 457

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >