jakie ogrzewanie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  34 35 36 37 38  ▸  ▸▸

6 lutego 2017, 11:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Ekogroszek to bardzo dobra propozycja jako paliwo grzewcze, jedyne na co należy zwrócić uwagę to źródło jego pochodzenia, tak aby był wysokokaloryczny, wydajny. Warto sprawdzić na Smarttrans.net.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lutego 2017, 13:22

Ludzie myślący nie ogrzewają się węglem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 lutego 2017, 13:22

Jak masz dobrą izolację budynku to oszczędzisz na grzejnikach na podczerwień. W przeciwnym wypadku koszty ogromne. U siebie w domu mam instalację opartą na grzejnikach elektrycznych polskiego producenta. Oddzielnie oczywiście C.W.U. Ten producent infrapanel.pl gwarantuje projekt, montaż, serwis i kilkanaście lat gwarancji. Przy dobrym rozmieszczeniu grzejników elektrycznych realnie oszczędzasz. U wskazanego przeze mnie producenta masz emiter podczerwieni umieszczony na zewnątrz grzejnika, więc wzrasta wydajność ogrzewania, a tym samym otrzymujesz niższe koszty eksploatacji urządzenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 lutego 2017, 18:06

Ja niedawno kupowałem w dobrej cenie ogrzewacz na pelet od firmy lechma http://www.lechma.com.pl/. Słyną z produkcji nowoczesnych kominków, ale mają też spory wybór ogrzewaczy pomieszczeń i elementów kominowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lutego 2017, 07:04

[quote=enerbau.pl]Ludzie myślący nie ogrzewają się węglem.
Myślę, że dokładnie w tym kierunku to idzie. Ci którzy maja świadomość zagrożeń dla zdrowia przede wszystkim wybierają ekologiczne sposoby ogrzewania domów. U mnie gazowe sprawdza się świetnie, dzierżawię zbiornik z amerigasu, bo u nie było mozliwości podpięcia się pod sieć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 lutego 2017, 16:15

gaz lpg to nie jedyne rozwiązanie w momencie, gdy nie mamy dostępu do gazociągu. można rozważyć również pompę ciepła, która jest zdecydowanie tańsza od lpg, a także bardzo konkurencyjna w przypadku gazociągu, chociaż pompa wspierana fotowoltaiką zostawia już konkurencje daleko w tyle

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lutego 2017, 15:57

Infrapanele najlepiej powiązać z systemem fotowoltaicznym w domu jednorodzinnym. Przy dobrym grzejniku elektrycznym można wygospodarować długoterminowe oszczędności na ogrzewaniu i to w ekologicznym formacie. Do tego infrapanel.pl nie generuje kosztów serwisowania. Grzejniki elektryczne z emiterem podczerwieni bierz od tego producenta, bo umieszcza je na zewnątrz, więc masz do czynienia z naturalnym podniesieniem wydajności ogrzewania. Producent ma też prawidłowe wyliczenia dotyczące eksploatacji paneli na podczerwień, a to w branży zdarza się niezwykle rzadko.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2017, 11:49

A my wybraliśmy ogrzewanie gazem LPG, mieszkamy na wsi, sieci gazowej jeszcze nie mamy i musimy przeczekać ten okres. Myślę, że raczej dobrze wybraliśmy jak na nasze warunki i możliwości

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2017, 08:34

A możesz przybliżyć szczegóły odnośnie powierzchni grzewczej domu oraz tego jakie są miesięczne koszty takiego ogrzewania lpg? Im więcej szczegółów tym lepiej i bezpieczniej dla innych Użytkowników, którzy również zastanawiają się nad takim typem ogrzewania.

www.BestKomin.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2017, 15:13

Wybrał najdroższą opcję ogrzewania, więc nie będzie się chwalił, bo nie ma czym.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  34 35 36 37 38  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • Ogrzewanie w domu Liczba postów: 364 Grupa: Robimy inst... Każdy z nas marzy o odpowiednio ogrzanym domu w okresie jesienno-zimowym. Gwarancją idealnej inwestycji jest dobrze wykonany projekt ogrzewania i dobór parametr...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 313

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >