jakie pustaki do budowy domu

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

21 kwietnia 2011, 10:52

Zgadzam sie: good 0 bad

ja wybieram zdecydowanie Ytong lub inny komórkowy. Sporo słyszałem o jego zaletach, polecał mi znajomy. Ściana jednowarstwowa, bez dodatkowego ocieplenia, świetny mikroklimat w domu, łatwy i szybki montaż. Polecam informacje na mojdom-maniek.blogspot.com

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 kwietnia 2011, 09:31

Nie, nie, bardzo Cię Krzysiek proszę nie uzasadniaj. Już to kiedyś przerabialiśmy! :->

Co tu ludzi przekonywać do materiałów, jak okazuje się, że nie umieją sobie przeliczyć ile kosztuje on na 1 m2 muru! (no, nie mówię, że wszyscy) :-O
Jeżeli preferujemy gazobeton, to skierowałbym uwagę na klasy (gęstość), które jednak mają dość różne zastosowania.

Na pewno jest to bardzo dobry materiał (nie będę tu podskakiwał – dwóch na jednego!?) :-(

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2011, 15:05

No właśnie, bo nie cena się liczy a stosunek ceny do jakości (no i ilości). Sam ostatnio wybierałem pustaki i muszę przyznac, że najlepszą ofertę pod tym względem ma konbet. Oczywiście zależy, co dla kogo ważne ale ja się na nich zdecydowalem i nie mogę narzekac.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2011, 18:50

Hehe Dariusz nie bądź taki, daj sie wyżyć :)

widzę, że mojdom-maniek i m4rekkk ostro działa ctrl+c ctrl+v w tematach.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2011, 18:56

a tak swoją drogą Dariusz, może masz jakiś mocny argument za ceramiką? :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 kwietnia 2011, 19:24

jeśli przy budowie domu intetesuje Was tylko aspekt finansowy to polecam budowę ziemianki lub szałasu. łatwo, tanio szybko i przyjemnie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2011, 19:28

zachęcam do przyczytania kilku artykułów na ten temat

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2011, 23:44

Użytkownik Krzysiek Wojnicki napisał:
a tak swoją drogą Dariusz, może masz jakiś mocny
argument za ceramiką? :)

Ostrego przeciwnika zawsze doceniam :)

Źle mnie postrzegasz jako wroga BK. Wcale takim nie jestem, ale jestem daleki od generalizowania, że coś jest dobre a coś złe, skoro jedno, czy drugie, rywalizuje ze sobą dość skutecznie.

Jest parę „drobiazgów”, które odróżniają BK od ceramiki i jeśli się z nimi zapoznać, to można adoptować i jedno i drugie w jednym budynku, sądzę, że z korzyścią.

Jeśli chcesz mocnych argumentów, to nie mam. Ale powiedz:
- czemu kominów (czy kanałów wentylacyjnych) nie stawia się z BK?
- czemu na punktowe obciążenia BK (nadproża) daje się „poduszki” z ceramiki?
- czemu ceramikę można pozostawić „otwartą” (nie otynkowaną) na czynniki zewnętrzne, a BK nie?
- czemu w pomieszczeniach wilgotnych (a tym bardziej mokrych) poleca się ceramikę?
Jeszcze jeden szczegół: ceramika w budownictwie ma „trochę” dłuższą historię.

To teraz Ty podaj swoje argumenty.

Ten post był edytowany przez Dariusz_JM dnia: 30 kwietnia 2011, 23:46
Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2011, 14:52

widzę, że mojdom-maniek i m4rekkk ostro działa ctrl+c
ctrl+v w tematach.

widzę, że mojdom-maniek i m4rekkk ostro działa ctrl+c
ctrl+v w tematach.

nie wiem o czym mowisz nie znam tego mojdom-manka...

Zgłoś | Cytuj | Link

22 maja 2011, 19:52

„m4rekkk” – nie bierz tego do siebie!

Na tym forum (i wielu podobnych) „przewałkowano” już dziesiątki postów na temat materiału na ściany.

Temat jest „gorący”, ponieważ materiał jest cenotwórczy, i na forum pojawia się wiele osób na zasadzie: „każda małpa swój ogon chwali”.

W połowie są to sprzedawcy, a w pozostałej części – ludzie z wykonawstwa.
Ile osób, - tyle zdań!!!

Zamiast pisać o poradach, proponuję wszystkim forumowiczom (których oczywiście pozdrawiam!), zaglądać na inne fora, używać „google”, a najlepiej - posłuchać rad fachowca, który będzie zawsze „pod ręką”. I nawet jeśli czegoś w rozmowie nie wiemy, to udawajmy, że wiemy, i każmy (pozwólmy) mu się wywiązać z podjętego zadania.

Dyskusja o wyższości jednego materiału nad drugim, to tak naprawdę dyskusja O NICZYM!!!
W różnych rejonach Polski są różni producenci, dysponujący różnymi materiałami… Do każdej technologii można dopasować teorię (głównie marketingową), żeby ją wtłaczać w klienta.

Najważniejszy jest wykonawca!
Jeżeli mu narzucimy technologię, której nie lubi i nie jest na nią przygotowany, to powinniśmy się spodziewać najgorszego. Mówiąc wykonawca, mam na myśli faceta wykonującego robotę, a nie jego pracodawcę, który ma udziały w hurtowni!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 571 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 371 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...
  • wózki widłowe Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Zastanawiasz się nad zakupem przedłużek do wideł, uchwytów do beczek, trawersów, czy lin stalowych? Sprawdź ofertę Mipromet, która oferuje wysokiej jakości ospr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19444 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 317

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >