jakie pustaki do budowy domu

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

12 stycznia 2016, 14:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Keramzyt to bardzo drogie rozwiązanie. Za drogie jak na dom jednorodzinny. Pustak ceramiczny Porotherm będzie o 20-30% tańszy, przy zachowaniu naprawdę bardzo porównywalnych parametrów.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 stycznia 2016, 23:44

Cześć :) Buduję ten dom http://wybieramprojekt.pl/projekt-domu-projekt-domu-dom-przy -migdalowej-3-cb85/ mało się znam na pokryciach dachowych. To dość nowoczesny domek więc klasyczna dachówka nie będzie pasowała. Co sądzicie o innych materiałach? Co najlepiej położyć żeby za 5 lat znowu nie było trzeba wymieniać pokrycia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 lutego 2016, 08:45

Nie zgodzę się, że keramzyt jako materiał jest zbyt drogą inwestycją do budowy domu. Chociażby ze względu na to, że materiał ten tj. bloczki ścienne lub bloczki fundamentowe z keramzytu posiadają naprawdę solidne właściwości termoizolacyjne i akustyczne co moim zdaniem jest raczej inwestycją bardziej długofalową i nawet jeśli na star więcej wydasz to i tak koszta w trakcie korzystania z domu szybko się zwrócą. Sam zbudowałem dom z wykorzystaniem bloczków keramzytowych i uważam to za dobrą decyzję, a cenowo atrakcyjnie było m.in. u www.keramzytsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2016, 15:10

Ktoś buduje dom więc inwestycja jest na całe życie i nie ma co tu oszczędzać na jakości.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2016, 14:18

Nikt nie kwestionuje, że keramzyt to dobry materiał. Chodzi tylko o to, że jest drogi - w porównaniu do pustaków Porotherm, gdzie parametry są generalnie podobne, a które są 20% tańsze...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 marca 2016, 17:25

A jeszcze lepsze parametry mają pustaki pozbruk murotherm, dzięki nim dużo szybciej zbudujesz dom i są niezwykle stabilne a ich układanie jest szybkie.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 kwietnia 2016, 10:59

Ja to trochę się pogubiłem jak przyszło do instalacji szarego styropianu. Nie jest to taka łatwa sprawa wbrew pozorom. O tym na co zwrócić uwagę znalazłem sporo info na www.knaufmag.pl.
Tak krótko mówiąc to zasada jest taka, żeby szlifować dla lepszej przyczepności i zwrócić uwagę na klej – powinien być dość elastyczny.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 kwietnia 2016, 10:30

Ja kupowałem tego typu bloczki budowlane. Jeśli chodzi o pustaki, to zależy jak duża powierzchnia użytkowa będzie. Odniosę się też do postów wcześniejszych. Podobnie jak część rozmówców odradzam ceramikę. Z różnych powodów. Im prostszy materiał tym lepiej.http://pakietbudowlany.pl/73-pustaki-bloczki< /a>

Ten post był edytowany przez HirotatoGouda dnia: 13 kwietnia 2016, 10:32
Zgłoś | Cytuj | Link

4 maja 2016, 13:36

Ja mogę zdecydowanie polecić stronkę http://buildings.pl/ mają wiele ciekawych i dość ważnych, a przede wszystkim sprawdoznych informacji, wspomagających przy budowie domu. O Pustakach pewnie też coś znajdziesz.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 maja 2016, 13:41

Pozytywnie mogę ocenić jakość badań jakie wykonuje Labtechne z serwisu www.labtechne.pl. Mam porównanie z innymi firmami. Oni jako jedni z niewielu trzymają się terminów i też nie ma tutaj problemów z jakimiś dodatkowymi kosztami. Dotrzymują słowa.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Fotowoltaika Liczba postów: 165 Grupa: Technologie... Użytkownik charlotte160 napisał: Pompa ciepła o dobry wybór. Pozwala na ogrzanie domu niskim kosztem, jest energooszczędna i ekonomiczna. Na rynku jest wiele fi...
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 576 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 373 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19436 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 165

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >