Ja niedawno poszerzałam działalność o ocieplanie domów i nie wiedziałam czy wynająć czy kupić i tu na forum doradzono mi, że jednak kupić, kupiłam rusztowanie dokładnie GBG P70, które jest kompatybilne z plettacem i moi pracownicy bardzo je chwalą, wcale nie ma różnicy bo parametry są takie same i pasują do siebie, a że nie kupujesz go za granicą tylko od polskiej firmy to dlatego jest tańsze, a nie dlatego, że gorsze, a elementy dokupujesz bez problemu, a do wyboru miałam tez GBG L73 czyli pasujące do layhera i zapewne to odbywa się na tej samej zasadzie, a masz certyfikat i gwarancję więc to nie podróbka
offline stella2 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: maniek52 praktykant |
Przy zakupie rusztowania trzeba uważać na wykonanie aby były atestowane wytrzymałe .O tym się przekonała jedna z małopolskich firm gdzie pracownik uległ wypadkowi . Lepiej wydać parę złotych więcej za solidne wykonanie i mieć głowę spokojną . Ja kupiłem od firmy z Olkusza w niezłej cenie a wykonanie solidne można się z nimi dogadać |
| |
Reklamy Google | |
Gość: monikat praktykant |
Zapraszamy na szkolenie z zakresu MONTAŻU RUSZTOWAŃ
MONTAŻOWO - BUDOWLANYCH METALOWYCH ! |
| |
offline kate praktykant
|
fajnie fajnie, szkoda tylko, że marekk i adam daliście puste linki... ja mimo wszystko radziłbym zaglądnąć www.budtrade.pl/sprzet-budowlany/rusztowania/ faraone-pojedyncze-rusztowanie-jezdne-top-system-135x300-cm- f1-34/3979, pozdrawiam |
Ten post był edytowany przez kate dnia: 24 maja 2011, 08:56 | |
| |
offline RYANTO praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Luiza123 majster
|
Podłoże na jakim ma być zamontowane rusztowanie nie może być mniejsze niż 10 MPa, to wszystko można ustalić za pomocą PN-B-03020: 1981. Jeżeli natomiast ma Pan podłoże konstrukcyjne, to nośność musi Pan ustalić na podstawie obliczeń, oczywiście chodzi o obliczenia wytrzymałościowe, wtedy obciążenie rusztowania nie może przekraczać tych dopuszczalnych dla podłoża. Jeżeli nie spełnia ona żadnych z wymagań musi być koniecznie wzmocnione podłoże |
| |
Gość: adam33 praktykant |
Ja polecam zapoznanie się z oferta Rusztowania DiMN, |
| |
offline tomek.wars praktykant
|
Cześć, szukając informacji o montowaniu rusztowania trafiłem na taki filmik GBG http://www.youtube.com/watch?v=7toJXZC-AAo tylko tam im brakuje na dole jednej poręczy, czy może tak być? |
| |
Gość: sammy praktykant |
|
| |
offline hebel88 praktykant
|
Witam, myślę, że rusztowania aluminiowe to dobre rozwiązanie, fakt, że cena może myc nieco wyższa od stalowych, ale znakomita zaleta jest łatwość montażu i szybkość przemieszczania, co jest bardzo ważne, przy budowie. Można trafić często na promocje, więc warto się rozejrzeć, szczególnie wśród mniejszych dostawców, których towar jest równie dobrej jakości. |
|