jakie rusztowanie?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

17 grudnia 2010, 13:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja niedawno poszerzałam działalność o ocieplanie domów i nie wiedziałam czy wynająć czy kupić i tu na forum doradzono mi, że jednak kupić, kupiłam rusztowanie dokładnie GBG P70, które jest kompatybilne z plettacem i moi pracownicy bardzo je chwalą, wcale nie ma różnicy bo parametry są takie same i pasują do siebie, a że nie kupujesz go za granicą tylko od polskiej firmy to dlatego jest tańsze, a nie dlatego, że gorsze, a elementy dokupujesz bez problemu, a do wyboru miałam tez GBG L73 czyli pasujące do layhera i zapewne to odbywa się na tej samej zasadzie, a masz certyfikat i gwarancję więc to nie podróbka

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 marca 2011, 13:20

Przy zakupie rusztowania trzeba uważać na wykonanie aby były atestowane wytrzymałe .O tym się przekonała jedna z małopolskich firm gdzie pracownik uległ wypadkowi . Lepiej wydać parę złotych więcej za solidne wykonanie i mieć głowę spokojną . Ja kupiłem od firmy z Olkusza w niezłej cenie a wykonanie solidne można się z nimi dogadać

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 maja 2011, 14:50

Zapraszamy na szkolenie z zakresu MONTAŻU RUSZTOWAŃ MONTAŻOWO - BUDOWLANYCH METALOWYCH !
Uprawienia ważne bezterminowo, obowiązują na terenie UE po przetłumaczeniu na język stacjonarny danego kraju.

http://www.naszaera.pl/node/40

Najbliższy termin szkolenia - 27.05 - 3.06.2011
Cena - 950 zł / brutto
Kontakt pod nr: 0 600 969 600

ZAPRASZAMY !!!

Zgłoś | Cytuj | Link

24 maja 2011, 08:56

fajnie fajnie, szkoda tylko, że marekk i adam daliście puste linki... ja mimo wszystko radziłbym zaglądnąć www.budtrade.pl/sprzet-budowlany/rusztowania/ faraone-pojedyncze-rusztowanie-jezdne-top-system-135x300-cm- f1-34/3979, pozdrawiam

Ten post był edytowany przez kate dnia: 24 maja 2011, 08:56
Zgłoś | Cytuj | Link

12 czerwca 2011, 10:21

Jakie warunki musi spelniac podloze gruntowe pod rusztowanie?????? Czekam na odpowiedz

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 czerwca 2011, 15:30

Podłoże na jakim ma być zamontowane rusztowanie nie może być mniejsze niż 10 MPa, to wszystko można ustalić za pomocą PN-B-03020: 1981. Jeżeli natomiast ma Pan podłoże konstrukcyjne, to nośność musi Pan ustalić na podstawie obliczeń, oczywiście chodzi o obliczenia wytrzymałościowe, wtedy obciążenie rusztowania nie może przekraczać tych dopuszczalnych dla podłoża. Jeżeli nie spełnia ona żadnych z wymagań musi być koniecznie wzmocnione podłoże

Zgłoś | Cytuj | Link

16 sierpnia 2011, 13:39

Ja polecam zapoznanie się z oferta Rusztowania DiMN,

pozdrawiam serdecznie

Zgłoś | Cytuj | Link

24 sierpnia 2011, 09:22

Cześć, szukając informacji o montowaniu rusztowania trafiłem na taki filmik GBG http://www.youtube.com/watch?v=7toJXZC-AAo tylko tam im brakuje na dole jednej poręczy, czy może tak być?

Zgłoś | Cytuj | Link

22 września 2011, 10:14

A czy rusztowania aluminiowe to dobre rozwiązanie?? są one lżejsze od stalowych, ale czy tak samo wytrzymałe?? polecacie jakąś firmę i do tego niedrogą, która by takowe sprzedawała??

Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2011, 10:49

Witam, myślę, że rusztowania aluminiowe to dobre rozwiązanie, fakt, że cena może myc nieco wyższa od stalowych, ale znakomita zaleta jest łatwość montażu i szybkość przemieszczania, co jest bardzo ważne, przy budowie. Można trafić często na promocje, więc warto się rozejrzeć, szczególnie wśród mniejszych dostawców, których towar jest równie dobrej jakości.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 369 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 563 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...
  • wózki widłowe Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Zastanawiasz się nad zakupem przedłużek do wideł, uchwytów do beczek, trawersów, czy lin stalowych? Sprawdź ofertę Mipromet, która oferuje wysokiej jakości ospr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19442 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 562

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >