jakiej firmy materiały budowlane

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 23 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

6 lipca 2009, 15:02

Zgadzam sie: good 0 bad

witam,
może mi z was ktoś podać jakiej firmy są najtańsze materiały budowlane? Chodzi mi o pustaki, bloczki betonowe, styropian i wszelkie zaprawy murarskie. Jaka jest cena tych materiałów?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lipca 2009, 16:00

Użytkownik gKrol napisał: witam,
może mi z was ktoś podać jakiej firmy są najtańsze materiały budowlane? Chodzi mi o pustaki, bloczki betonowe, styropian i wszelkie zaprawy murarskie. Jaka jest cena tych materiałów?

Nikt mądry nie kupuje najtańszych materiałów na dom, w którym ma mieszkać dziesiątki lat. Co z tego, że tańsze, jak masz jak z automatu, że będą gorsze? Co innego, gdy pytasz o promocje czy obniżki, bo w kryzysie o te całkiem łatwo. Przykład, trzymająca dotąd sztywne ceny Xella, obniżyła je z początkiem roku. Na dodatek podobno na Ytong Energo jest 20 proc. promocja.Jka teraz wyglądają aktualne ceny, sprawdzisz tutaj: sklep.xella.pl

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 6 października 2015, 14:27
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lipca 2009, 16:01

Użytkownik gKrol napisał: witam,

Nikt mądry nie kupuje najtańszych materiałów na dom, w którym ma mieszkać dziesiątki lat. Co z tego, że tańsze, jak masz jak z automatu, że będą gorsze? Co innego, gdy pytasz o promocje czy obniżki, bo w kryzysie o te całkiem łatwo. Przykład, trzymająca dotąd sztywne ceny Xella, obniżyła je z początkiem roku. Na dodatek podobno na Ytong Energo jest 20 proc. promocja.Jka teraz wyglądają aktualne ceny, sprawdzisz tutaj: http://sklep.xella.pl/

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 6 października 2015, 14:27
Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2009, 17:29

fakt, trochę źle się wyraziłem, nie chodzi mi o te tandetne podróby. Ale o dobrej jakości materiały w miare tanie, niestety nie znam się na firmach i dlatego pytam was o poradę. Właśnie najlepiej wskazane byłyby wszelkie promocje, upusty itp.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 października 2009, 01:04

Promocje czy obniżki to jedno, ale nie od dziś wiadomo, że koszt wymurowania jednego choćby m2 zmienia się w zależności od użytego materiału i ma na to wpływ nie tylko cena bloczka, cegły czy pustaka, ale i ilość, rodzaj zaprawy, a wreszcie i sama robocizna. Ciekawe zestawienie znalazłem tutaj:
http://blog.xella.pl/budujemy/entry/ytong_int erio_na_scianie
To akurat na temat ścian działowych, co do nośnych w innym miejscu piszą:
http://architekturaibudownictwo.blogspot.com/ 2009/07/biae-czy-czerwone.html
Tak czy inaczej za każdym razem bardziej opłaca się Ytong.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 lutego 2010, 17:24

Znalazłam w katalogu firmy.net firmę ANDA - z opisu wynika że jest to bardzo dobra firma, posiadają produkty znanych marek, można u nich kupić zarówno jako klient indywidualny, jak i hurtowy. Jak dla mnie, mają całkiem niezłą ofertę. Można tam znaleźć też wiele innych firm, które mają równie dobrą ofertę, dla mnie super!

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lutego 2010, 21:36

Mogę polecić firmę .Doradzają super przy budowie domów i to za darmo .Wystarczy jasno zadać pytanie i odpowiedzą.Mi pomogli http://www.fhuvertigo.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2010, 12:13

ja mogę Ci polecić firmę building materials and precision pomagali mi przy budowie nowej hali.
zaoferowali materiały w bardzo dobrych cenach i polecili wykonawców z których byłem bardzo zadowolony.
ich mail: bmprecision@bmprecision.pl
albo dzwoń 512332903
polecam!

Zgłoś | Cytuj | Link

14 maja 2010, 17:42

Ja prawie cały dom zbudowałem z materiałów z marketu. Moim zdaniem w Leroyu mają materiały wysokiej jakości, no i stosunkowo niedrogie, porównując z cenami materiałów budowlanych ze składów budowlanych.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lutego 2011, 15:09

Dla porównania zobaczcie sobie o ile taniej my mamy to samo :D

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 23 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 571 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 371 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...
  • wózki widłowe Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Zastanawiasz się nad zakupem przedłużek do wideł, uchwytów do beczek, trawersów, czy lin stalowych? Sprawdź ofertę Mipromet, która oferuje wysokiej jakości ospr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19444 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 336

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >