witam wszystkich. pracuje w casto i moge powiedziec z czystym sumieniem ze tak samo doradzam moim klientom jak mowicie poniewaz klej na plyte osb musi byc elastyczny tak jak CM17 i atlas plus ktore maja tzw formule S1 sa odksztalcalne. ja zalecam klientom grunty ktore daja warunki do przyklejenia kleju na plyte osb badz na k/g, ewentualnie warstwe kontaktowa firmy atlas
Gość: kamil32422 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Alan praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: marek stawar praktykant |
|
| |
Gość: Tomasz44 praktykant |
Problem układania terakoty na osb rozwiązałem stosując klej do parkietu Ansercoll PUR 2K. Skoro można nim przykleić drewno i osb do betonu i ceramiki to pewnie można i odwrotnie. Opakowania są duże, proponuje podzielić (składnik A i B) na dwie części i przygotowywać mniejsze ilości kleju. Klej po zmieszaniu A+B jest konsystencji rzadkiej gumy, ale dość szybko gęstnieje, dlatego trzeba pracowac . Najlepiej nakładać pacą zębatą 3mm możliwie dużą powierzchnię i na nią po prostu kłaść płytki. Czasu na korektę mamy po dostatkiem, spokojnie godzinę, natomiast nałożenie kleju po 40 minutach od jego przygotowania jest trudne, klej bardzo gestnieje. Płytki można podociskać równo, umocować krzyżykami i zostawić na jakieś 4-5h. Po tym czasie klej utwardza się do konsystencji twardej gumy. Spokojnie można wtedy chodzić po terakocie, po 24 godzinach można fugować czymś elastycznym, Mapei Flex jest ok. |
| |
Gość: MNMN praktykant |
witam.Rozwiąże problem klejenia płytek na OSB w kilku
zdaniach bo tylko jeden z cztelników wie o co chodzi reszta
to kpl.bzdury 10 lat temu położyłem płytki na
podłodze |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Fell praktykant |
Witam, |
| |
Gość: Fell praktykant |
|
| |
Gość: xxxx praktykant |
fakt sika jest ekstra ale generalnie polecam użycie kleju Keralastic firmy Mapei dwuskładnikowy do klejenia glazury na osb lub jakikolwiek inny trudny matariał trzyma wszystko i wszędzie minusem jest tylko cena ale jest niezawodny a na fugi polecam sikaflex od sika ja nakladam jaj silikon i na bieżąco wycieram szmatka z rozpuszczalnikiem. interes wychodzi drogo ale jest petarda |
| |
offline szymon.b praktykant
|
|
| |
Gość: wolis1 praktykant |
Układanie płytek warto powierzyć profesjonaliście, a nie pierwszej lepszej ekipie. Takie jest moje zdanie. Tym, którzy są z Krakowa na pewno polecam zerknąć sobie tutaj majsterdamian.pl/. Oferta tej firmy jest naprawdę ciekawa i godna uwagi. |
|