Gość: gregor praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Małgoś praktykant |
Słyszałam... najlepiej sprawdzic w ofercie Ceresitu...ale
wskazówki ponizej :) |
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
|
| |
offline lubosz doświadczony
|
Witam ja mam plyty OSB w lazience gr okolo 4 cm na legarach. Wlasnie ukladaja mi sie na nich plytki. Zrobilem to w ten sposob ze plytki sa klejone na specjalnym kleju gumowym. Ktory jedoczenie uszczelnia jest super zamiast tej foli w plynie co sie stosuje. Klej firmy sika drogi ale najlepszy. Fugi tez musza byc specjalne bo cementowe by sie wykruszyly poniewaz plyta pracuje i troszke sie ugina. To tyle pozdrawiam |
| |
Gość praktykant |
Witam zdecydowanie polecam klej Sikabond T8 - zwłaszcza przy klejeniu płytek na OSB - miałem doswiadczenia zarówno z klejeniem płytek na OSB klejami mineralnymi - Ceresit CM17 i CM18 jak również Sikabond - produkt Siki jest zdecydowanie lepszym materiałem zapewniającym spokojny sen. Zdecydowanie odradzam stosowanie przy takim podłożu klejów mineralnych. |
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
|
| |
Gość praktykant |
mam mały problem bo właśnie układam płytki dużego formatu na płytę OSB .Mam klej soudala, nakleiłem jedną podłogę i po dwóch dniach klej jest jeszcze mokry słyszałem że ktoś tam dosypywał suchego kleju dikerhof nie wiem jak to się bęndzie zachowywać jaktoś ma jakąś rade to z góry dzięki mrówczan |
| |
Gość praktykant |
zdaza mi sie układac płytki na osb. sprawdzam czy podłoga mocno pracuje. jeśli nie ukladam siatke elewacyjna i szpachluje elastycznym klejem z kerakola jak wyschnie klade plytki i zadka guge zeby dobrze wypelnic szczeliny. ale widze ze nikt tak nie robi. hm sprubuje tego super kleju ale siatka musi byc |
| |
offline adrian praktykant
|
Do przyklejenia płytek do drewna lub materiału
drewnopochodnego można zastosować klej Mapei
KERALASTIC.Można nim również przyklejać płytki do
podłoża z metalu,pcv,linoleum itp. |
| |
offline JBZ fachowiec
|
Takie porady czynią więcej zła niż dobra. Każdy
przypadek wymaga oddzielnego rozpatrzenia. Są miejsca,
gdzie na OSB można zastosować klej na bazie cementu, ale
są miejsca, gdzie nie wchodzi w grę. To samo dotyczy
klejów dyspersyjnych czy poliuretanowych. |
|
klej do płytek na OSB
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 335 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 518 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
- Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...
- Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...