kolektory vs fotowoltaika

« Powrót do grupy: Ekspert kolektorów słonecznych

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

3 września 2016, 11:42

Zgadzam sie: good 0 bad

Zdecydowanie fotowoltaika. Ceny już też się dostosowały do naszego polskiego rynku. Lepsze technologie też dają lepsze efekty, więc zaczęło się to opłacać. Ceny i panele można sprawdzić na http://ozemarket.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 września 2016, 16:53

a propo fotowoltaiki to wspomnieć trzeba, że z dniem 1 Lipca 2016 roku weszła w życie nowelizacja ustawy OZE wprowadzająca system opustów dla instalacji prosumenckich - moim zdaniem korzystniejsza

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 września 2016, 23:08

Mój kolega właśnie studiuje właśnie kierunek odnawialnych źródeł energii i myślę że to strzał w dziesiątkę.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 października 2016, 21:47

Ja kupiłam kolektory. Miałam problemy, że dostać dofinansowanie, więc wzięłam pożyczkę w https://www.moneyman.pl/ Polecam zakup kolektorów, inwestycja szybko się zwraca.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 października 2016, 11:30

U mnie sytuacja wyglądała tam samo jak u Koprobo. Postawiłem na fotowoltaikę ze względu na to, że jest to dużo szybciej zwrotna inwestycja. Jeżeli dołączymy do tego pompy ciepła to już w ogóle raj. I tak jak pisze Koprobo najlepiej skontaktować się w tej sprawie z firmą Biomar. Mają te wszystkie swoje certyfikaty i są na prawdę w porządku. Rzadko się zdarza, że trafiam na tak miłych i pomocnych ludzi.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 października 2016, 11:37

Ja również postawiłem na fotowoltaikę i jestem bardzo zadowolony.

Ten post był edytowany przez tytuussik dnia: 9 listopada 2016, 22:03
Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2016, 12:51

dla poszukujących fotowoltaiki w dobrej cenie -10% między innymi na panele fotowoltaiczne, ale też pompy ciepła z modułem WIFI

Zgłoś | Cytuj | Link

29 listopada 2016, 09:39

Hmm.. Jedno i drugie to inwestycja, której nie można żałować :) Zajrzyj tutaj http://strefaenergii.com/ Tam są opisane zalety jednego i drugiego :)

Zgłoś | Cytuj | Link

4 grudnia 2016, 22:26

Ja osobiscie zainwestowalem w fotowoltaike i jestem zadowolony. Chyba wszystko zalezy tez od tego czego oczekujesz od tej instalacji. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i tez mialem duzo pytan i mi znajomy polecil firme aht energia i tam mi wszystko powiedzieli co i jak i pozniej zamontowali. Takze nie ma co samemu kombinowac tylko sie trzeba zglosic do ludzi co sie na tym faktycznie znaja

Zgłoś | Cytuj | Link

21 grudnia 2016, 13:42

Też nad tym zastanawiam, słyszałem, że fotowoltanika jest fajna, ale mam nadal mieszane uczucia.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 254

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >