offline przemek986 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline macza doświadczony
|
Sporo w temacie, szczególnie w odniesieniu do dużych inwestycji jest na http://www.inzynieria.com. Moim zdaniem warto inwestować w każde rozwiązanie, które pozwoli zaoszczędzić ale z głową. |
| |
Reklamy Google | |
offline przemek986 fachowiec
|
|
| |
Gość: mirek557 praktykant |
Jest dobra hurtownia na stronie swatt.pl. Sprzedają nie tylko instalacje pod odnawialne źródła, ale też dużo innych. Ja głównie bazuję na ich częściach do systemów solarnych. Porządne, wydajne kolektory o nowoczesnych parametrach do kupienia w dość niskich cenach. Obsługa jest kompetentna, widać, że osoby które sprzedają dobrze wiedzą czym handlują, to się wyczuwa po dwóch zdaniach rozmowy |
| |
offline AdrianPudlo inżynier
|
Myślę, że najlepiej jest mieć i panele fotowoltaiczne i kolektory i trochę bez sensu jest je porównywać, bo przecież w domu chcesz mieć i prąd i ciepłą wodę. Jasne, że możesz grzać wodę energią pozyskaną z fotowoltaiki, tylko po co? Warto doczytać na ten temat np. na stronie http://eko-atelier.pl/oferta/, w przystępny sposób jest wszytko opisane, a jakby co to zawsze można do nich przedzwonić i się dopytać. |
| |
Reklamy Google | |
offline patso majster
|
ja stosuje kolektory słoneczne promag-gaz.pl/oferta-promag-gaz/kolektory-slo neczne/ i jak na moje potrzeby są one w zupełności wystarczające |
| |
Gość: malywilk praktykant |
Fajne ceny za dobrej klasy kolektory ma hurtownia Swatt (strona z produktami -swatt.pl). Jestem po trzech zamówieniach u nich i niczego nie musiałem zwracać. Dobrze zapakowane, nowe, zabezpieczone z pełnym zestawem akcesoriów. To mi się podoba że dostawy robią skompletowane, nie było takiej sytuacji że brakowało jakiś łączeń, śrub, listw itp. |
| |
Gość: torkers praktykant |
|
| |
offline lukas doświadczony
|
Panele fotowoltaiczne są o tyle dobre, że energia pozyskana za ich pomocą nie ginie. Niezużyte na bieżąco zasoby można zmagazynować i wykorzystać, kiedy słońca jest mniej. Czytałem o netmeteringu, czyli możliwości sprzedania nadmiaru energii do elektrowni: http://blog.dedietrich.pl/czym-jest-netmetrin g/ |
| |
offline kozakantek majster
|
|
|
kolektory vs fotowoltaika
«
Powrót do grupy: Ekspert kolektorów słonecznych
Ostatnio na forum
- Urządzanie mieszkania Liczba postów: 30 Grupa: Ekspert kol...
- Jaki wykonawca Fotowoltaiki w Małopolsce Liczba postów: 9 Grupa: Ekspert kol... Jaki wykonawca Fotowoltaiki w Małopolsce potrafi przeprowadzić inwestora przez formalności związane z dofinansowaniem w programie Czyste Powietrze?
- Fotowoltaika Myślenice Liczba postów: 5 Grupa: Ekspert kol... Jaki wykonawca Fotowoltaiki w Małopolsce potrafi przeprowadzić inwestora przez formalności związane z dofinansowaniem w programie Czyste Powietrze?
- Jaki wykonawca Fotowoltaiki w Małopolsce Liczba postów: 24 Grupa: Ekspert kol... Jaki wykonawca Fotowoltaiki w Małopolsce potrafi przeprowadzić inwestora przez formalności związane z dofinansowaniem w programie Czyste Powietrze?
- Projektowanie wnętrz Liczba postów: 26 Grupa: Ekspert kol... Tworząc rozbudowane projekty to zdecydowanie ZwCAD 2024 jest bez wątpienia narzędziem, które może znacząco ułatwić pracę w branży budowlanej. Jednak wybór odpow...