Przymierzam się do odświeżenia i przemalowania mieszkania ... jakiś tam ogólny koncept kolorów już mam, ale wpadłam na pomysł aby sufitom też nadać jakiegoś koloru. Właśnie, czemu wszystkie mieszkania/domy w Polsce mają białe sufity? Przecież ich ewentualną barwą można niesamowicie ożywić pomieszczenie i nadać im klimatu :) Nie wiem tylko czy to się sprawdziło ... tzn czy kolorowy sufit nie "skracałby" optycznie pomieszczenia, nie powodował że pokój wygląda jak kolorowy kwadrat/prostokąt... Co o tym sądzicie? Czy to dobry pomysł? A jeśli tak to lepiej pomalować sufit na kolor jasny czy ciemniejszy?
Gość: alternatywna praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Robcio praktykant |
Jak zauważyłaś przeważnie sufity w Polsce mają kolor bieli w zasadzie nikt do końca nie wie czemu ;) Na kolorowo wyglądało by to znacznie lepiej chyba, sęk pewnie w tym, że biały pasuje w zasadzie do wszystkiego, a z kolorami już nie jest tak łatwo. Ale aja wolę kolory: http://bit.ly/9CN9qp Dobrze dobrany kolor nie zmniejsza wnętrza, tylko trzeba go dobrać odpowiednio - nie za ciemny powinien być na przykład |
| |
Reklamy Google | |
Gość: wiem praktykant |
|
| |
offline kobik doświadczony
|
|
| |
offline robertb fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Nina33 praktykant |
|
| |
offline bud fachowiec
|
|
| |
offline BudKa doświadczony
|
a ja tam uważam, że kolorowe sufity wyglądają bardzo ciekawie. najbardziej podobaja mi się takie połączenia w których zzastoswano gradacj ekolorów - na ścianach ciemniejszy odcien - a na sufitach jasniejszy tego samego koloru - efekt rewelacyjny, a nie przytłaczający |
| |
offline andriej_kol doświadczony
|
Wszystko zależy jaką masz powierzchnię pokoi no i jak wysokie? Jeśli są bardzo przestrzenne to możesz zaryzykować i pomalować na jakiś inny kolor Swoją drogą, to jestem bardzo ciekawy, jak to będzie wyglądać? Jak się skusisz, to koniecznie wrzuć zdjęcia i daj znać jak to wypadło! :D |
| |
offline white majster
|
|
|