Gość: miron praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
poszukaj na forum:)To zalezy tez jak masz wykonane ocieplenie w tym domu.Jesli jest ok to chyba liczylo sie 1kw mocy na 10m2 napewno bedzie tez wazne jaka masz wysokosc pomieszczen.ja mam12kw z plaszczem wodnym+bojler na ciepla wode100L na 60m2 -kamienica nie ocieplana.I jest zbyt mocny przy 50stc przegrzewa mi mieszkanie trzeba otwierac okna:/ |
| |
Gość praktykant |
|
| |
offline hobbykominki doświadczony
|
Przeważnie wszyscy liczą że 1kW na 10 m2 ale by było
trzeba jeszcze uwzględnić termoizolacje budynku, ilość
pomieszczeń do ogrzania ich rozkład itp. Doprowadzenie
powietrza na pewno musi być i teraz zależy czy wkład ma
bezpośrednie podłączenie czy chcesz doprowadzić
powietrze pod kominek. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: FARNIR praktykant |
|
| |
offline GREGOR majster
|
|
| |
Gość: RobertW praktykant |
podbijam, bo sam miałem podobny problem. Ja nie działałem na własną rękę,. tylko postanowiłem skorzystać z pomocy kominiarza. To chyba najlepsze z możliwych rozwiązań, żeby uniknąć nieprzyjemnych i nieprzewidzianych sytuacji potem gdy już się naczytasz i postanowisz sam zadziałać w temacie wyboru kominka. Jakby co, podaję adres: http://www.kominiarze-warszawa.pl |
| |
Gość: krzychu1233 praktykant |
pogadaj z kims z Promiast http://www.projekty-promiast.pl/. Oni sie na tym znaja i dzieki temu twoja robota nie pojdzie na marne |
|
kominek
«
Powrót do grupy: Kominki od A do Z
Ostatnio na forum
- kominek z płaszczem wodnym Byrski, coś nie tak Liczba postów: 478 Grupa: Kominki od... Najlepiej wezwać do tego serwis i niech zobaczą co jest nie tak. W tym przypadku nie widze innego rozwiązania. Można też wymienić go na inny model,popatrz w nas...
- dym z pieca kaflowego Liczba postów: 4 Grupa: Kominki od... Istnieje kilka możliwych przyczyn, które mogą wpływać na złe funkcjonowanie komina i pieca, a także rozwiązania, które mogą pomóc. 1. Problem z przewodem komin...
- PIec do chleba - jest tu zdun?? Liczba postów: 16 Grupa: Kominki od... Świetnie to wymyśliłeś, ja również jestem za swojskimi produktami. Jeśli chodzi o wędzarnie na działkę to jakie firmy możesz polecić? Zastanawiam się nad zakupe...
- Piece wolnostojace, kozy Liczba postów: 67 Grupa: Kominki od... duzy wybor tych piecow typu Koza ma firma Kratki. kupilismy taki dla babci bo poprzedni piec byl bardzo obciazajacy
- Odprowadzenie spalin z kominka Liczba postów: 52 Grupa: Kominki od... pablo ... dlaczego nie nauczyles sie czytac ze zrozumieniem Użytkownik napisał: Czytam i tak coś mi tu nie pasuje jeżeli temp. w palenisku osiąga 250 st...