koszt wymiany dachu

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

17 listopada 2015, 18:45

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeżeli nie ma się znajomych w tym fachu to cięzko komus zaufać, jednak jak taka marka jak Braas rekomenduje jakąś ekipe to jednak może warto im zaufać. Bo samemu nigdy nie wiadomo na co sie trafi :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 listopada 2015, 21:55

To prawda. Oczywiście, że najlepiej miec fachowca wśród znajomych. Jednak nie zawsze się tak da. Wtedy jak najbardziej warto wybrać rekomendowanego dekarza. A, że w tym przypadku są pod marką Braas to na pewno najlepiej znają się na układaniu właśnie ich modeli dachówek. Dlatego warto wtedy im zaufać :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 listopada 2015, 02:35

Wybór dekarza to bardzo ważna sprawa, bo można mieć najlepszą dachówkę na świecie, ale co z tego jak nam ją ktoś źle położy;) ja na całe szczęście robiąc dach trafiłem na świetną firmę http://www.bauen.pl/ i teraz mam solidny, piękny dach;)

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2015, 19:34

Równiez warto wybrać odpowiednia dachówkę, która na pewno jest Achat 10V, która zapewnia dużą swobodę przesuwu, sięgającą 30mm. Rozwiązanie to ułatwia dekarzowi dopasowanie dachówek do krokwi.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 grudnia 2015, 12:40

jeśli nie zna sie firmy, która sprawnie ogarnie wszystkie usługi dekarskie, zawsze można u znajomych którzy się niedawno budowali podpytać. W naszym przypadku w ten właśnie sposób udało się znaleźć firmę http://www.dachlux.pl/ mają zarówno materiały na dach jak i wszystkie akcesoria. Widać,że znają się na rzeczy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 stycznia 2016, 11:08

dobre usługi dekarskie to zawsze wsparcie. U nas tak naprawdę sporą pomocą okazała się ekipa z http://www.top-dach.com.pl/ sam nie miałem za bardzo czasu doglądać budowy bo w ciągu dnia pracuję, a tak naprawdę wtedy chłopaki zrobili największą robotę. Specjaliści to dobra broń w walce z budową i warto z niej korzystać ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

11 stycznia 2016, 20:37

Specjaliści są cenieni, bo osobiście wolałbym wydać więcej ale za to mieć wszytsko świetnie wykonane. Dużym ugodnieniem może być również materiał. Achat 10V przez nowe zamki umozliwia o wiele lepsze poruszanie się po ich powierzchni oraz dają mozliwość przesuwu do 30mm! Czyli z dobrym dekarzem będzie na pewno ułozona na igłę :)

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2016, 16:54

Cóż - to grube tysiące. Na pewno całkowicie odradzam jednak stawianie na stare rozwiązania, teraz zadaszenie powstaje na zasadzie dopasowania rozwiązań pod oczekiwania, zobaczcie - http://archon.pl/projekty-domow-z-plaskim-dac hem-pc4031 I większość dachów wygląda właśnie tak.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 marca 2016, 21:33

Domy bardzo fajne, ale bardzo często w nowych domach stosuje się dach dwuspadowy, gdzie cudownie z białą elewacją będzie wyglądał trapezowy Smaragd, bądź również dachówka płaska Turmalin

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2016, 14:16

Nie zapomnijmy o tym, że kompletny dach to także inne prace jak np. obróbka kominów, które przy przejściu przez powierzchnię dachu potrzebują bardzo dobrego uczelnienia. U mnie dekarz stosował Wakaflex 2 Braas na którą mam 20 lat gwarancji. Super elastyczna i trwała. Na prawdę szybciutko udało mu się to wykonać i do teraz ani kropelka nie wyciekła :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 424

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >