SKŁADNIKI:
1,5 szklanki ryżu
2,5 szklanki wody
kostka bulionu
15-20 dag sera żółtego
4 łyżki tłuszczu
2 jajka
10 dag dowolnej wędliny
cebula
bułka tarta
PRZYGOTOWANIE:
Ryż zagotować w wodzie z bulionem na sypko (wrzucić do
wrzątku, przykryć i gotować na małym ogniu ok. 20 min.)
- ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem z
pokrojoną wędliną. Jajka wbić do ostudzonego ryżu,
dodać cebulę, starty ser i podsmażoną wędlinę -
przyprawić wedle uznania. (Jeśli masa jest zbyt rzadka, by
powstały kotleciki - dosypać tartej bułki). Formować
kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na głebokim
tłuszczu. Podawać z gotowanymi warzywami.
offline Saszka majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Luiza123 majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline emax kierownik
|
|
| |
offline przemek72 inżynier
|
|
|