Składniki:
• torebka kaszy jęczmiennej (10 dag)
• 30 dag brukselki
• mała cebula
• jajko
• bułka tarta
• OLEJ WIELKOPOLSKI
Sos:
• 30 dag pieczarek
• 1/2 cebuli
• 2 łyżki płatków owsianych
• sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
Kaszę ugotuj w solonej wodzie wg instrukcji. Odcedź.
Brukselkę oczyść, ugotuj w solonym wrzątku. Odsącz,
zmiksuj lub zmiel. Cebulę obierz pokrój w kostkę i
podsmaż na łyżce oleju.
Kaszę wymieszaj z brukselką i cebulą, wbij jajko,
wyrabiając, dodawaj bułkę tartą (masa powinna być
dość ścisła). Przypraw solą i pieprzem. Uformuj
kotlety, usmaż z obu stron na oleju.
Sos:
Pieczarki obierz, pokrój w kostkę. Cebule posiekaj,
podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki i płatki owsiane, wlej
szklankę wody. Gotuj na małym ogniu ok 20 minut. Sos
przypraw, polej kotlety
offline Rubiku majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline pisii35 doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline majka1 fachowiec
|
|
| |
offline poldsi inżynier
|
|
| |
offline poldsi inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline magnolia praktykant
|
|
| |
offline bachek98 praktykant
|
|
| |
offline Ozzy fachowiec
|
Wygląda i czyta się smakowicie. A ja właśnie szukam natchnienia na coś bez mięsa. Byłem ostatnio w restauracji Okrasa we Wrocławiu i tam nam zaproponowano właśnie dania bezmięsne - przepyszne. |
| |
offline patiko fachowiec
|
|
| |
offline Lukki kierownik
|
|
|