Ja jestem zdania, że kwestię karmienia warto konsultować z weterynarzem. Przynajmniej będziemy mieć pewność,że nic mu nie zaszkodzi. Ja ze swojej strony mogę podrzucić namiar na bardzo dobrą lecznicę - www.lecznica-homeopatia.pl . Śmiało można im powierzyć swojego pupila;)
Gość: kamila0604 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline aniastoch praktykant
|
Super sprawa, taka karma to ja rozumiem :D |
| |
Reklamy Google | |
offline mrhammer doświadczony
|
|
| |
offline Piotrek009 majster
|
Zgadzam się z wypowiedziami wyżej:) To zależy od wagi, aktywności oraz wieku:) Najlepiej udać się na wizytę kontrolną do weterynarza. Ja ostatnio byłem z psem na sterylizacji w przychodni Wetmedic: https://www.wetmedic.pl/chirurgia-i-ortopedia I muszę przyznać, że naprawdę mają tam dobre podejście do zwierzą. Zapisałem psa na badania profilaktyczne. Polecam doktora Leżańskiego. |
Ten post był edytowany przez Piotrek009 dnia: 8 stycznia 2018, 11:34 | |
| |
offline Marchewa inżynier
|
Racja, że dobra karma to taka bez zbóż ale przede wszystkim również bez kurczaka i ziemniaków. Te składniki to główne alergeny w diecie psa, któe mogą powodować reakcje skórne bądź problemy trawienne. Całe szczęście, że mój weterynarz od samego początku kład na to nacisk więc dobrałam memu pupilowi karmę hipoalergiczną Empire, która tych składników nie posiada. Ich karmy zaliczają się do arm premium i cóż się dziwić gdyż jest ona produkowana z wyselekcjonowanych składników i zawiera aż 80 % mięsa z dziczyzny i jagnięciny, a do tego świeże zioła. Mój po niej jest zdrów i pełen energii. |
| |
Reklamy Google | |
offline zaremba.radek majster
|
Każdy producent ma karmy dedykowane pod rasy. Warto się temu przyjrzeć. Oczywiście pierwsze na co patrzymy to skład. Bez tego możemy się naciąć na byle jakiś zapełniacz, który kompletnie nie będzie karmą. Musi byc optymalny skład, dużo mięsa i to takiego dobrego, a mało wypełniaczy. Może coś z Empire? Mają w składzie około 80% mięsa i to nie byle jakiego. Do tego reszta też z lepszej półki. |
| |
offline zaremba.radek majster
|
Z jedzeniem, to ja wspominałem o Empire, a oni też sprzedają karmę bezpośrednio (https://empireshop.pl/). Jak czegoś nie wiesz, to pomogą w doborze karmy pod rasę psa, lub pod ewentualne choroby, dolegliwości. Można się z nimi skonsultować. Mają ciekawe podejście do tematu. |
| |
Gość: Cergo praktykant |
Przy okazji. o jedzeniu i karmie. Dla mojego kota biorę Whiskas, on za nim szaleje, ale dla siebie znalazłam fajny produkt, który zresztą kot też zaaprobował. Mówię o cukierkach YARO, bo są naturalne i mogą je jeść nawet zwierzęta. |
| |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
offline mamaMai majster
|
Karma dla pieska powinna być dobrej jakości, bo w ten sposób narażamy go na problemy zdrowotne. Z lepszych karm to mogę śmiało polecić https://vetexpert.eu/sklep/raw-paleo-puppy-mi ni-beef-sucha-karma-z-wolowina-dla-szczeniat-ras-malych.html U nas się sprawdza już od ponad pół roku. Piesek po niej jest mega chętny do zabawy. Nie ma problemów jelitowych polecam. |
|