Kuchnię mam malutką do tego prowadzi do niej wąskie wejście z przedpokoju. Planuję w najbliższym czasie remont i chciałam wyrzucić drzwi z kuchni żeby zrobić w niej więcej miejsca. Nie wiem tylko jak sprawdza się kuchnia bez drzwi ... tzn chodzi o zapachy rozchodzące się po całym domu. Co mi możecie polecić?
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline malutka doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Eccelent kierownik
|
|
| |
Gość: vanitas praktykant |
Podejrzewam, że nawet niekonieczne będzie otwieranie okna bo jeśli się włącza nawiew w okapie i do tego ma dobrą wentylację w kuchni to zapachy nie mają jak się przedostać ;) A nawet gdyby ... uważam, że nie ma nic przyjemniejszego niż piękny zapach ciepłej potrawy rozchodzący się po domu :) Także jestem jak najbardziej za usuwaniem drzwi no i nawet hmm ... może wybiciu ściany? jak się ma małą kuchnię to można rozważyć połączenie jej z pokojem i siłą rzeczy przekształcenie go w jadalnię ;) No chyba że masz małe dzieci i małe mieszkanie, bo jeśli tak to dodatkowy pokój jest oczywiście bardziej przydatny niż jadalnia. Pozdrawiam :) |
| |
offline dobryremont majster
|
A w mojej kuchni drzwi się przydają np jak coś się robi mikserem albo elektryczną maszynką do mięsa to dość głośny warkot tych urządzeń wtedy tak bardzo nie przeszkadza pozostałym domownikom. Zamykam też drzwi w czasie upałów jak muszę użyć piekarnika to pozostałe pomieszczenia nie są wtedy dodatkowo niepotrzebnie dogrzewane. Też mam małą kuchnię i drzwi trochę miejsca zajmują ale zrobiłem remont i wymieniłem sobie standardowe drzwi na drzwi łamane i trochę na tym zyskałem. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Robbie praktykant |
Drzwi w kuchni to naprawdę nieistotna sprawa - raczej nikt
ich nie używa, a do niwelowania zapachów służy okap :)
Także zupełnie bym się nie przejmował kwestią drzwi -
raczej, jak ktoś pisał powyżej, kuchnia jest miejscem
"społecznym" tzn. każdy tam chce być, więc drzwi jedynie
przeszkadzają. |
| |
offline dommin doświadczony
|
spokojnie możesz te drzwi wyrzucić, będziesz miała więcej miejsca, a jeżeli masz dobry okap to zapachy też nie będą się roznosić po całym mieszkaniu..a dobrym rozwiązaniem przy małych kuchniach jest zrobienie w ogóle aneksu kuchennego, także przy najbliższym remoncie możesz pomyśleć o tym rozwiązaniu :) |
| |
Gość: Rudzielec praktykant |
|
| |
offline salem doświadczony
|
Otwarta kuchnia? Myslę że to dobry pomysl. |
| |
offline green6 fachowiec
|
|
|