offline GunsNRoses inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Gocha kierownik
|
Otwarta jest przestronna, ludzie często stosują ją w
małych mieszkaniach, by zyskać dodatkową przestrzeń i
światło. Ale minusem jest przechodzenie zapachów do
salonu, ewentualnego osiadania tłuszczów na meblach.
Ogólnie trzeba nastawić się na sprzątanie:) |
| |
Reklamy Google | |
offline kanders kierownik
|
|
| |
offline fresh blood majster
|
Hehe widzę, że nie tylko ja mam dylemat dtyczący tej kuchni... ja po długich namysłach zdecydowałam się na otwartą kuchnie... tak tak wiem zapachy z kuchni, brak prywatności, zapachy z kuchni zniwelowałam dzięki okapowi i spisuje się rewelacyjnie, a prywatności .... hmmm mnie nie przeszkadza to że ktoś patrzy jak gotuje... co robię... dlatego jestem w 1000 proc usatysfakcjonowana wyborem :D |
| |
offline emax kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline kubam4 inżynier
|
|
| |
offline justyna85 fachowiec
|
Pewnie że tak! zgadzam się z przed mówcami, przecież taka otwarta kuchnia jak dla mnie jest niezwykle fajnie zaaranżowaną przestrzenią, a również mieszkanie staje się bardziej przestronne i widne, co do intymności? Hellooo .. po co w kuchni prywatność? To już nie wystarczy w łazience? ;) :P Ja stoje po stronie otwartych kuchni :) |
| |
offline ciri doświadczony
|
W tej chwili mam otwartą kuchnię w mieszkaniu i dostrzegam zarówno jej plusy, jak i minusy. Plusy: osoba w kuchni nie jest "odcięta od świata", można bez problemu kontynuować oglądanie programu telewizyjnego podczas gotowania, no i oczywiście można ładnie wykorzystać przestrzeń. Minusy: jeżeli chcesz sobie wstawić do salonu naprawdę eleganckie meble, kuchnia zawsze trochę psuje to wrażenie. Podczas jakiegoś większego gotowania robi się gorąco, zapachy są wszechobecne, odgłosy gotowania lub zmywarki też nieraz przeszkadzają domownikom przebywającym w salonie. |
Ten post był edytowany przez ciri dnia: 21 listopada 2011, 12:07 | |
| |
offline wentynski praktykant
|
Ja się jakoś nie mogę przekonać. Nie wiem co z tymi
zapachami. Niby fajnie jak osoba która gotuje ni siedzi w
zamkniętej kanciapie ale z drugiej strony w całym domu
czuć gotujący się bigos ;) |
Ten post był edytowany przez wentynski dnia: 25 listopada 2011, 11:42 | |
| |
offline Piecykizmontazem_pl doświadczony
|
|
|
kuchnia zamknięta czy otwarta
«
Powrót do grupy: Porady i opinie
Ostatnio na forum
- płytki w salonie?? Liczba postów: 139 Grupa: Porady i op... Jeżeli robisz remont i potrzebujesz klejów oraz hydroizolacji czy uszczelniaczy to odwiedź witrynę https://diy.bostik.com/pl-PL Nie tylko znajdziesz odpowiednie...
- Wyposażenie warsztatu Liczba postów: 339 Grupa: Porady i op... Szczególnie jeśli mamy do czynienia ze stalą nierdzewną, warto poddawać ją takim zabiegom jak https://passeco.pl/obrobka-elektrolitycz na/ . Wydajne środki do el...
- czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3757 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.
- projektant wnetrz warto? Liczba postów: 450 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
- jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 19 Grupa: Porady i op... Świąteczna choinka pełna pralin z mlecznej czekolady to doskonały pomysł na słodki upominek dla bliskich. Dostępna na https://smaczajama.pl/pl/p/-Lindt-Lindor -S...