offline Roksana majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline widar fachowiec
|
Świetlówki i żarówki LED mogą służyć zarówno jako główne jak i dodatkowe źródło światła. Ponieważ istnieje bardzo szeroki wybór barwy światła i natężenia, możesz dopasować oświetlenie do każdego rodzaju wnętrza. Ciepłe kolory nie męczą wzroku, więc nie masz się o co martwić. |
| |
Reklamy Google | |
offline dana-w praktykant
|
|
| |
offline justyna85 fachowiec
|
Wiecie co z takich osobistych punktów widzenia, ja uważam, że jednak są szkodliwe dla zdrowia. Mają o wiele mniejsze nasycenie, oczy nie są przyzwyczajone do takiego kontrastu, musimy mrużyć oczy co negatywnie wpływa na nasz wzrok, światło led jest dla mnie co najmniej nieodpowiednie, może nich światło led zostanie na ozdobach itd, a my zostańmy przy świetle najbardziej przystosowanym do przyzwyczajeń wzroku człowieka |
| |
Gość: antoska praktykant |
odnośnie LED można tylko powiedzieć że daje światło w
dowolnym kolorze i temperaturze barwowej światła, możemy
uzyskać każde natężenie światła i wskaźnik oddawania
barw powyżej 95. Dlatego prosta odpowiedź: Stosować! |
| |
Reklamy Google | |
offline pitrek88 kierownik
|
|
| |
offline HubaBuba inżynier
|
|
| |
offline kanders kierownik
|
Wszystko zależy od natężenia prądu nie wiem czy wiesz
ale zwykła żarówka też tak ma gdy podasz mniejsze
napięcie to ona też zacznie świecić ciemniej... |
| |
offline newdesign ekspert
|
Zazwyczaj paski LED dają światło maksymalnie do 0,5m. Na rynku są również tzw. halogeny LED'owe, których zakres światła to 2m. Jeżeli jednak już mamy w domu oświetlenie LED nie da się zmieniać jego natężenia. Dlatego niestety trzeba dobrze przemyśleć ich zakup i sprawdzić ich moc i natężenie jeszcze w sklepie. |
| |
offline olampa majster
|
Jako główne oświetlenie Ledowe polecam paski. Dają
bardziej równomierne światło i posiadają dość duże
moce w porównaniu do żarówek led. Dla pasków produkowane
są profile i osłony by zachować estetykę wyglądu. |
Ten post był edytowany przez olampa dnia: 13 lipca 2011, 13:45 | |
|
ledy
«
Powrót do grupy: Oświetlenie wnętrz
Ostatnio na forum
- Jaka lampa do salonu? Liczba postów: 37 Grupa: Oświetlenie... Wszystko co potrzebne do wystroju domu lub jego wyposażenia znajdziesz w tym sklepie https://gdonline.pl/UpFun/pr/88 Jest to azjatyckie centrum handlowe więc w....
- barek i alkohole Liczba postów: 57 Grupa: Oświetlenie... Czy ktoś może polecić sprawdzone miejsce w Warszawie, gdzie można skorzystać z profesjonalnego odtrucia alkoholowego? Zależy mi na bezpieczeństwie i profesjonal...
- czy takie lampy są znów modne Liczba postów: 112 Grupa: Oświetlenie... Mega interesujące lampy drewniane widziałem tutaj: https://eco-deco-art.pl/lampy/. Lampy jednak bardzo nietypowe i robione ręcznie na zamówienie. Cena jednak wy...
- OBZOR - włączniki i gniazda Liczba postów: 24 Grupa: Oświetlenie... Niestety ja póki co jeszcze tych rozwiązań nie znam ale za to chcę powiedzieć, że całkiem istotną sprawą jest to aby wiedzieć również jak ważną sprawą jest to a...
- Świetliki dachowe Liczba postów: 4 Grupa: Oświetlenie... Rownież szukam opinii na temat takiego systemu doświetlania pomieszczeń. W najbliższym czasie będę musiał podjąć decyzję - inwestować w coś takiego, czy odpuści...