lepszy salon ciemny czy jasny?

« Powrót do grupy: Porady i opinie

26 marca 2010, 12:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Salon ma ok 22m2, dotychczas pomalowany był na kolor pomarańczowy ale po dwóch latach już mam dosyć tego koloru, a poza tym niekiedy mam wrażenie, że czuję się w nim jak w jakimś solarium czy innym salonie kosmetycznym. Nie wiem tylko czy pomalować pokój znowu na jakiś jaśniejszy kolor, czy może tym razem coś ciemniejszego - grant, bordo sama nie wiem, czy może pokombinować z tapetą? Poradźcie mi proszę bo już naprawdę jestem zmęczona tym pomarańczem :(

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 marca 2010, 03:48

Co nieco na temat kolorystyki w mieszkaniach napisałem na mojej stronie internetowej www.dobryremont.wroclaw.pl w zakładce PORADNIK.
Serdecznie zapraszam i życzę miłej lektury.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 kwietnia 2010, 16:17

hahahaha nie wiedziałam, że pomarańczowy kolor może się tak kiepsko kojarzyć.
Ale koniec żartów. Wiesz dobór koloru zależy tylko od ciebie, czy wybierzesz jakiś jasny odcień czy może ciemny. Ale może zabaw się kolorami i barwami np. pomaluj dwie ściany na ciemny kolor a dwie na jakiś jasny.
A może pomaluj ściany na jakiś kolor i wykorzystaj paski dekoracyjne, czy naklejki??
Dzięki temu ściany nie powinny ci się znudzić szybko.
albo wiem może jakiś szablon np coś takiego ??
http://www.decorations.pl/Szablon_dekoracyjny_Primacol_XXL_L eaves_56-942.html mnie się bardzo podobają takie lekkie i delikatne akcenty. Co myślisz??

Zgłoś | Cytuj | Link

24 maja 2010, 12:54

Trudno określić czy lepszy będzie salon ciemny czy jasny. Tak prawdę mówiąc wszystko zależy od indywidualnych upodobań kolorystycznych. U mnie sprawdził się na przykład jeden z odcieni zieleni z Barw natury śnieżki. Uzyskałam taki fajny efekt relaksującego wnętrza.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• projektant wnetrz warto? Liczba postów: 450 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
  • czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3756 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.
  • jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 19 Grupa: Porady i op... Świąteczna choinka pełna pralin z mlecznej czekolady to doskonały pomysł na słodki upominek dla bliskich. Dostępna na https://smaczajama.pl/pl/p/-Lindt-Lindor -S...
  • jaką firmę w Poznaniu wynająć do przeprowadzki Liczba postów: 185 Grupa: Porady i op... Większość osób, przynajmniej raz w życiu, czeka przeprowadzka. Nie jest to nic przyjemnego, ale takie zadanie można skutecznie ułatwić. Kiedy do przetransportow...
  • Przeprowadzka - Kraków Liczba postów: 26 Grupa: Porady i op... Moim zdaniem przeprowadzka może być stresującym i przytłaczającym doświadczeniem, zwłaszcza jeśli próbujesz zrobić to wszystko na własną rękę. Dlatego warto wzi...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 343

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >