małe mieszkanie

« Powrót do grupy: Ekspert aranżacji wnętrz

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

5 lipca 2011, 11:37

Zgadzam sie: good 0 bad

Panie Kamilu, Pana pokój może nabrać nowoczesnego charakteru w bardzo łatwy i szybki sposób. Mianowicie polecam, by ze starych mebli zedrzeć listwy dekoracyjne (jeśli takie są), zmatowić je w całości papierem ściernym lub szlifierką. Następnie pomalować meble farbą w sprayu lub zwykła połyskującą farbą akrylową. Dzięki takiej zmianie niewielkim kosztem uzyska Pan nowoczesny styl wnętrza. Natomiast w ułożeniu sprzętów ciężko mi jest doradzić, ponieważ nie widzę jakie są to sprzęty i jak wyglądają.

Pozdrawiam
new design
Anna Berner Paluch

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lipca 2011, 13:25

Moje meble wyglądają mniej więcej tak:

Składają się od lewej: z 2 drzwiowej szafy, biurka, później takiej szafy z otwartymi półkami no i normalnej szafy 1 drzwiowej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lipca 2011, 13:59

Jeśli jest taka możliwość mogę poradzić Panu, żeby rozdzielić te meble. Na ścianie za drzwiami postawić szafę ubraniową, na dłuższej ścianie wypoczynek/tapczan, a obok wysoki regał z półkami. po przeciwległej stronie szafkę/stolik pod telewizor. Natomiast biurko w pobliżu okna. Tyle mogę doradzić nie widząc całego układu pomieszczenia i sprzętów. Jeżeli chciałby Pan projekt mogę zaproponować kilka możliwości. W takim przypadku proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny, jednak będzie to już traktowane jako usługa.

Pozdrawiam
new design
Anna Berner Paluch

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2011, 14:31

Tak wygląda mój pokój aby ułatwić:
1. szafa 2-drzwiowa, 2. biórko 3. szafko/półki, 4. szafa 1-dzwiowa, 5. drugie biórko na którym stoi TV i laptop

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2011, 14:38

Panie Kamilu, żebym mogła dokładnie doradzić Panu jak najlepiej wykorzystać tą przestrzeń musiałabym znać m.in. wymiary pokoju, wysokość parapetów, odległości między meblami itp. żeby to zrobić niestety muszę zrobić wizualizację i kilka układów, a niestety to jest już traktowane jako usługa. Jedyne co mogę Panu doradzić tak na "sucho" to jest to, aby w miarę możliwości pozbył się Pan któregoś z mebli, bo sądząc po przedstawionym przez Pana układzie jest ich po prostu za dużo w tak małym pomieszczeniu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lipca 2011, 14:44

Też tak własnie myślałem, lecz są to meble z przeprowadzonego mieszkania gdzie przestrzeń była o wiele większa.

I tak mi Pani pomogła, ponieważ dało mi to wiele do myślenia.

Jak na razie w sumie przydałby się ktoś kto miałby pomysł jak odnowić te stare meble: zmiana klamek na pewno na jakieś nowsze lecz co z tą okleiną które te całe płyty są pokryte, zerwać je? czymś pokryć ?

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2011, 14:49

Tak, jak wcześniej Panu pisałam fajnie byłoby po prostu zmatowić meble papierem ściernym lub szlifierką i pomalować je sprayem lub akrylową farbą. Fajnie wyglądają takie meble pomalowane na srebrny kolor.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2011, 14:56

Dziękuje bardzo :), podoba mi się ten pomysł popatrzyłem w internecie jak można to zrobić i na dobra sprawę na takiej zmatowionej szafie pomalowanej np. na biało można nanieść jakikolwiek wzór, kształt wedle upodobań :))

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2012, 11:00

Poniżej link do aranżacji z ciekawymi rozwiązaniami w małym mieszkaniu. http://www.decoroom.eu/realizacje/mieszkanie-ul-pokorna-37m2 /

Zgłoś | Cytuj | Link

7 października 2012, 14:31

noooo to trzeba wszystko przemyśleć! mnie znajomi straszyli, że będe musiał robić meble na zamówienie do mojego mieszkania, ale całe szczęście znalazłem odpowiednie w ErgoExpert i nie musiałem niczego zamawiać

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaka podłoga do salonu Liczba postów: 501 Grupa: Ekspert ara... Jaką podłogę najlepiej wybrać przy dwóch dużych psach :)?
  • Meble kuchenne na wymiar Liczba postów: 318 Grupa: Ekspert ara... poszukuje dobrej firmy z pod Bydgoszczy do wykonania mebli _______________________________________ _- bukiety z lilii na cmentarz
  • Meble na wymiar Warszawa Liczba postów: 3 Grupa: Ekspert ara... Cześć, mam trudny układ mieszkania i szukam mebli na wymiar. Warszawa i okolice. Czy ktoś może polecić dobrą firmę, która się tym zajmuje?
  • Aranżacja domu Liczba postów: 23 Grupa: Ekspert ara... Zarówno płytki jak i armaturę z łatwością znajdziecie zaglądając do oferty od https://www.abcplytki.pl/ Jest to sklep internetowy dysponujący bardzo bogatym aso...
  • Aranżacja salonu Liczba postów: 474 Grupa: Ekspert ara... Jeśli ktoś szuka inspiracji do eleganckiego salonu, polecam zajrzeć tutaj https://www.kler.eu/pl/inspiracje/salon. Sam znalazłem tam wiele pomysłów, które ideal...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 366

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >