Ja mam dachówkę Euronit kolor mokka. Mój brat kupił blachę,a jak sobie potem obliczył, to żałował, różnica w cenie była nieduża, a w jakości jednak jest. Dziś dalej panuje przekonanie, że dachówka jest niebotycznie droga i bardziej opłaca się blacha. A to nieprawda, różnica naprawdę nie jest duża, czasem warto dołożyć, dach jest przecież na lata. Dla tych co mają blachę i szukają porad na temat jej malowania to na blogu farby na dach znajdą dużo instrukcji. Można też pytania online zadawać i fachowcy ci odpowiadają.
Stron: 15 ▾ ◂◂ ◂ 7 8 9 10 11 ▸ ▸▸
offline wodi doświadczony
|
|
Ten post był edytowany przez wodi dnia: 7 kwietnia 2015, 08:16 | |
| |
Reklamy Google | |
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
No tak dachówki betonowe są średnio o kilkanaście procent tańsze od ceramiki, a ich cena jest porównywalna do blachodachówki. Mit że jest o wiele cięższa od ceramicznej też jest nieuzasadniony, bo ich waga jest bardzo zbliżona. Więc lepiej oszczędzić sobie wielu prac i czasu, które trzeba włożyć przy blachodachówce i postawić na o wiele lepsze pokrycie w dobrej cenie :) |
| |
|
|
| |
|
Nie zapominając o tym, że pod względem estetycznym również bardzo ciężko odróżnić dachówkę betonową od ceramicznej. No tak technologia Protegon stworzona przez Braas teraz jest chyba najnowocześniejszą, bo przy jej produkcji zostały w niej zawarte pigmenty które nawet o 300% lepiej odbiają promienie słoneczne, dzięki czemu dachówka się tak nie nagrzewa, a jej temperatura na wewnętrznej stronie jest nawet o kilkanaście stopni nizsza. Ale CISAR, czy Lumino również od niej nie odstają :) |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Antek34 praktykant |
|
| |
|
|
| |
|
|