meble z Ikei?

« Powrót do grupy: Porady i opinie

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

16 lutego 2010, 10:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Właśnie rozpoczęłam remont mieszkania, została mi jeszcze kwestia wymiany mebli. Do salonu wybrałam sobie taki śliczny komplet ciemnych mebli z ikei. Mąż jednak odradza je, twierdzi, że się szybko zniszczą, że ta cała sklejka z której są zrobione jest nic nie warta i oprócz ładnego wyglądu żadnej wartości nie posiadają. Czy może mi ktoś pomóc? Bo już sama nie wiem czy wierzyć mężowi i poszukać mebli gdzieś indziej, czy nie :( Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 lutego 2010, 01:16

Polecam super miejsce, gdzie można zamówić meble na wymiar drewniane lub meble z płyty: meble kuchenne, zabudowy, szafy wnękowe itp.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 marca 2010, 14:26

Ja osobiście często kupuje meble w IKEA i do tej pory jestem z nich bardzo zadowolona. Przede wszystkim są solidne i dobre jakościowo. Rozpowszechniony został błędny osąd na temat mebli z IKEA, jako kiepskich, szybko niszczejących, nie trwałych, tandetnych, "plastikowych"- w przenośnym tego słowa znaczeniu (bo przecież mają też plastikowe meble). Absolutnie się z tym nie zgadzam.
Moje dziecko ma śliczną sypialnie właśnie w meblach z IKEA a ja sama zaprojektowałam sobie i urządziłam piękną i niesamowicie funkcjonalną kuchnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 kwietnia 2010, 00:57

Kilka miesięcy temu, podczas remontu w naszym biurze zrobiliśmy otwartą dyskusje z pracownikami (7osób) dotyczącą tego jaki mają pomysł na aranżacje meblową. Prawie jednogłośnie zdecydowaliśmy, że nowe wnętrze ubierze IKEA. Teraz, z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że był to strzał w dziesiątkę. Ogromna trwałość i komfort ikeowskich rozwiązań służy nam codziennie znakomicie!

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2010, 15:24

A ja słyszałem bardzo negatywne opinie na temat mebli z supermarketów,może lepiej byłoby kupic w sklepie internetowym? Ceny także sa atrakcyjne a meble solidne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 kwietnia 2010, 13:40

Meble z Ikei są często całkiem fajne, ale trzeba je umieć dopasować do wnętrza. Chociaż ja tradycyjnie uważam, że jeśli chce się mieć naprawdę niekonwencjonalne mieszkanie, to trzeba je zaplanować od A do Z i w takim układzie Ikea odpada. Chociaż, da się łączyć Ikeę czyli masową produkcję, z oryginalnością: http://bit.ly/bpyJo2 tu się udało, chociaż pewnie nie każdemu się spodoba i pewnie można by jeszcze jakoś uatrakcyjnić to wnętrze.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 kwietnia 2010, 14:11

Ich mebelki sa w porządku jesli dekoruje się nimi studenckie mieszkanie albo jesli planuje sie zmieniac wystroj pomieszczenia srednio raz na 2-3 lata, bo dłuzej takie mebelki nie wytrzymują.
Ale przyznać trzeba, że ładniutkie sa i nie drogie. Sklusiłam się kiedyś na ich biurko.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 kwietnia 2010, 13:42

Różne opinie słyszy się o meblach z fińskiego marketu. jedni sobie chwalą inni narzekają. To zależy czego się oczekuje od takich mebli. Jeśli mają być ładne i funkcjonalne to chyba jest to dobry wybór, ale szukamy czegoś na lata, to raczej zastanowiłbym się dwa razy.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 maja 2010, 15:58

Tak mi się wydaje, że IKEA to szwedzki producent, ale mogę się mylić :P

Przebywam bardzo dużo w kuchni i nie mogłam sobie pozwolić na jakąś tandetę. Wybrałam IKEA bo jest niezwykle funkcjonalna. Nie miałam nigdy problemów z ich meblami, pracownicy zawsze pomogą... także osobiście jestem zadowolona:)

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2010, 14:32

Oj tak mój błąd :D zdarza się jak się jest niewyspanym i bez kawy ;-) Byłem wczoraj w ikea i przyglądałem sie tym mebelkom. Wrażenie robią dobre, ale jak z ich trwałością to nie wiem, bo nigdy nie miałem mebli od nich.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• płytki w salonie?? Liczba postów: 139 Grupa: Porady i op... Jeżeli robisz remont i potrzebujesz klejów oraz hydroizolacji czy uszczelniaczy to odwiedź witrynę https://diy.bostik.com/pl-PL Nie tylko znajdziesz odpowiednie...
  • Wyposażenie warsztatu Liczba postów: 339 Grupa: Porady i op... Szczególnie jeśli mamy do czynienia ze stalą nierdzewną, warto poddawać ją takim zabiegom jak https://passeco.pl/obrobka-elektrolitycz na/ . Wydajne środki do el...
  • czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3757 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.
  • projektant wnetrz warto? Liczba postów: 450 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
  • jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 19 Grupa: Porady i op... Świąteczna choinka pełna pralin z mlecznej czekolady to doskonały pomysł na słodki upominek dla bliskich. Dostępna na https://smaczajama.pl/pl/p/-Lindt-Lindor -S...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 315

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >