Właśnie rozpoczęłam remont mieszkania, została mi jeszcze kwestia wymiany mebli. Do salonu wybrałam sobie taki śliczny komplet ciemnych mebli z ikei. Mąż jednak odradza je, twierdzi, że się szybko zniszczą, że ta cała sklejka z której są zrobione jest nic nie warta i oprócz ładnego wyglądu żadnej wartości nie posiadają. Czy może mi ktoś pomóc? Bo już sama nie wiem czy wierzyć mężowi i poszukać mebli gdzieś indziej, czy nie :( Pozdrawiam
Gość: kisielowa praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: MamyMeble.pl praktykant |
Polecam super miejsce, gdzie można zamówić meble na wymiar drewniane lub meble z płyty: meble kuchenne, zabudowy, szafy wnękowe itp. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Roma praktykant |
Ja osobiście często kupuje meble w IKEA i do tej pory
jestem z nich bardzo zadowolona. Przede wszystkim są
solidne i dobre jakościowo. Rozpowszechniony został
błędny osąd na temat mebli z IKEA, jako kiepskich, szybko
niszczejących, nie trwałych, tandetnych, "plastikowych"- w
przenośnym tego słowa znaczeniu (bo przecież mają też
plastikowe meble). Absolutnie się z tym nie zgadzam. |
| |
Gość: Krosik praktykant |
Kilka miesięcy temu, podczas remontu w naszym biurze zrobiliśmy otwartą dyskusje z pracownikami (7osób) dotyczącą tego jaki mają pomysł na aranżacje meblową. Prawie jednogłośnie zdecydowaliśmy, że nowe wnętrze ubierze IKEA. Teraz, z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że był to strzał w dziesiątkę. Ogromna trwałość i komfort ikeowskich rozwiązań służy nam codziennie znakomicie! |
| |
offline Eccelent kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Mimbla praktykant |
Meble z Ikei są często całkiem fajne, ale trzeba je umieć dopasować do wnętrza. Chociaż ja tradycyjnie uważam, że jeśli chce się mieć naprawdę niekonwencjonalne mieszkanie, to trzeba je zaplanować od A do Z i w takim układzie Ikea odpada. Chociaż, da się łączyć Ikeę czyli masową produkcję, z oryginalnością: http://bit.ly/bpyJo2 tu się udało, chociaż pewnie nie każdemu się spodoba i pewnie można by jeszcze jakoś uatrakcyjnić to wnętrze. |
| |
offline salem doświadczony
|
Ich mebelki sa w porządku jesli dekoruje się nimi
studenckie mieszkanie albo jesli planuje sie zmieniac
wystroj pomieszczenia srednio raz na 2-3 lata, bo dłuzej
takie mebelki nie wytrzymują. |
| |
offline panstarosta majster
|
Różne opinie słyszy się o meblach z fińskiego marketu. jedni sobie chwalą inni narzekają. To zależy czego się oczekuje od takich mebli. Jeśli mają być ładne i funkcjonalne to chyba jest to dobry wybór, ale szukamy czegoś na lata, to raczej zastanowiłbym się dwa razy. |
| |
Gość: Roma praktykant |
Tak mi się wydaje, że IKEA to szwedzki producent, ale
mogę się mylić :P |
| |
offline panstarosta majster
|
|
|