monitoring instlacji fotowoltaicznej

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

26 kwietnia 2021, 11:29

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak z monitoringiem instalacji fotowoltaicznej lepiej kupic ten system monitoringu poszczególnych modułów czy wystarczy całości – zastanawiam się nad 5-6 kW. Może zainwestuje ale już po pierwszych rozmowach widze ze wybor poszczególnych elementów decyduje o cenie. Im bardziej skomplikowane i czułe urządzenia tym cena szybuje. Dajcie znac

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2021, 13:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja mam 7kWp i wziąłem z monitoringiem każdego modułu, to taka zabawka dla gadżeciarzy ale tez wiesz jeśli jakiś przestanie pracować. Wiadomo trochę podwyższa koszt ale bez przesady. Komu mogę polecam własna fotowoltaiki bo to fajna sprawa. Montaż i podzespoły wziąłem od Synergio. Ekipa w jeden dzień zamontowała. Kasa zamiast na koncie się psuć lepiej zainwestować w takie cudeńko. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• dom energooszczedny Liczba postów: 331 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 30 Grupa: Ekologiczny... eśli ktoś zastanawia się nad montażem rekuperacji, zdecydowanie polecam firmę SIB. Zainstalowali u nas system kilka miesięcy temu i efekty są super – mamy w dom...
  • pompa ciepła Liczba postów: 199 Grupa: Ekologiczny... Jeśli zastanawiacie się nad montażem pompy ciepła, mogę z całego serca polecić firmę SIB. U nas sprawdza się rewelacyjnie – w domu jest przyjemnie ciepło zimą i...
  • Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
  • Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 362

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >