napęd do bramy?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

19 marca 2010, 12:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Mój sąsiad zamontował sobie niedawno coś takiego, ze jak podjeżdża pod dom to nie musi wysiadać z samochodu tylko brama automatycznie się otwiera. Stwierdziłem, że nie będę gorszy i też sobie taki sprzęt sprawię. Z tym, że kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Kogo byście mogli mi polecić? Jaki napęd, za jaką cenę? Bramę mam niedużą, ok 2 metry. Będę wdzięczy za wszelkie porady!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 marca 2010, 15:18

A jaką masz ta bramę? Przesuwna czy skrzydłową? Mnie osobiście odpowiada napęd facca. Mam taki przy bramie wjazdowej do domu, i teraz też chcę zamontować w firmie. Solidna firma. Z resztą, poczytaj sobie w internecie. Mają stronę internetowa.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 marca 2010, 12:53

Mam bramę skrzydłową. Dlatego szukam jakiegoś prostego rozwiązania. Nie ma nic dziwnego w tym, że staramy się ułatwić sobie życie. Czytałem na temat Faaca, zastanawiam się nad modelem 414.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 marca 2010, 11:43

No model 414 może być idealny bo : po pierwsze jest łatwy i szybki w montażu. Po drugie cena nie jest wygórowana, a po trzecie gwarantuje bezpieczeństwo, bo ma siłowniki tubowe - samoblokujące więc nie ma potrzeby stosowania dodatkowych zamków ( które też przecież kosztują)

Zgłoś | Cytuj | Link

7 kwietnia 2010, 15:41

Właśnie zastanawiałem się nad tym 414 i chyba mnie umocniłeś w mojej decyzji. Myślę, że nie będę żałował.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 kwietnia 2010, 22:20

Najbardziej zadowolony jestem z tego, że brama sama się zatrzaskuje i nie potrzeba kłódek zakładać. Wygodne i praktyczne rozwiązanie!

Zgłoś | Cytuj | Link

22 kwietnia 2010, 13:04

Kupiłem faaca 414. Za gotowy zestaw zapłaciłem ok 2300 zł. Myślę, że cena atrakcyjna patrząc na to, że w zestawie jest siłownik, centrala sterująca, obudowa do centrali, odbiornik radiowy, pilot, fotokomórka. Zamontowany wygląda naprawdę elegancko, chodzi cichutko i póki co bardzo jestem zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2010, 12:18

No to faktycznie, nie drogo. Myślę, że będziesz długo zadowolony bo z tego co wiem i co się orientowałem to sprzęt absolutnie nie jest awaryjny.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2010, 21:29

szukam informacji o faac 415 - chcę na działce na Mazurach zainstalować. Jak się u was spisuje?

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2010, 15:33

No jak widzisz, FAAC jest jednym z lepszych producentów napędów. Jeszcze się nie spotkałem z tym żeby ktoś był niezadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 339 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 522 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 214

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >