napęd BENINCA BOB

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

28 października 2007, 19:36

Zgadzam sie: good 0 bad

kupiłem napęd BENINCA BOB myślałem że sam to podłącze ale coś mi nie wychodzi i centralka mi zgasła bo żle podłączyłem przewody .

może mi ktoś wytłumaczyć jakie przewody gdzie podłączyć

centrala to brian

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 października 2007, 09:05

jak ci zgasła co zrobiłeś zwarcie ?.

to zaawansowane centrale z wyświetlaczem i trzeba mieć troche doświadczenia aby prawidłowo to podłączyć i uruchomić.

sprawdz wszystkie bezpieczniki na płycie głównej.
Weź instrukcje i sprwdź wszystkie połączenia.

i proponuje ci zadzwonić do instalatora za podłączenie centrali dużo cię nie wykasują-tylko musisz znaleźć takiego który lubi grzebać po kimś w elektronice bo ja nie cierpie jeździć na naprawy po amatorach

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 listopada 2007, 12:36

teraz mistrzu to chyba po ptokach

dzwoń po serwis bo do końca spalisz centrale i błędzie płacz

www.beninca.pl tam znajdziesz adresy firm montażowych

Zgłoś | Cytuj | Link

6 listopada 2007, 19:24

jestem tego samego zdania .

pomocny dla ciebie może być link do listy monterów BENINCA z polski
http://www.beninca.it/distribuzione/index.php

Zgłoś | Cytuj | Link

6 listopada 2007, 20:07

Popieram przedmówców. jeśli nie poleciały bezpieczniki to spaliłeś płytkę :/

Cóż trzeba ustalić to dokładnie. Jeśli nie robiłeś w elektronice to nie ma co zabierać się do tego bo możesz tylko narobić szkód.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 listopada 2007, 12:40

a mialem wziac bennice wlasnie, ale ostatecznie zdecydowalem sie na faac, przynajmneij zadnych problemow z podlaczeniem,

ja nie rozumiem- jak ktos sie nie zna to po co to sam robi? ...

Zgłoś | Cytuj | Link

19 listopada 2007, 20:25

ja wziołem benince i jestem zadowolony na maxa bardzo dobra firma .Polecam www.beninca.pl - dla zainteresowanych

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2007, 17:50

witam

nie będe szperał w elektronice bo od tego jest monter jestem w fazie wyboru sprzętu po rade pójde do montera tak bądzie chyba pewniej,no i widać z kim rozmawiasz. 8) .Małe rozeznanie mam zaczepiłem oko na firmie nice,beninca i came ale jeszcze nie wiem co kupię.Jeden facet kiedyś mi mądrze powiedział."panie nieważne co zamontują tylko ważne aby było wszystko firmowe i fachowiec od montażu znał się na rzeczy"

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2007, 12:59

Rzeczywiscie wazne zeby byla firmówka i dobrze zamontowana, no i żeby serwis był ok.

Ja założyłem automat Faac i jak narazie - na szzczescie:)- serwis nie jest mi potrzebny. A minelo juz 2lata:)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2007, 21:01

zgadzam się w 100 procentach ja tez mam firmówke od firmy beninca i działa bezawaryjnie

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• brama wjazdowa Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Ja akurat wolałbym wybrać przesuwną, bo nie zajmuje tyle miejsca i według mnie również dużo bardziej estetycznie się prezentuje.
  • Co sądzicie o automatyce w domu? Liczba postów: 168 Grupa: Inteligentn... Wszystkim tym, którzy poszukują eleganckiego designu i innowacyjnej technologii w jednym, polecam rozwiązania kontroli dostępu Schuco DCS. Zapewnia ono pełny og...
  • moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 16 Grupa: Inteligentn... Z własnego doświadczenia mogę polecić montaż moskitier na okna. To świetny sposób, żeby latem cieszyć się świeżym powietrzem bez obawy o owady w domu. U mnie sp...
  • Warto założyć klimatyzację? Liczba postów: 24 Grupa: Inteligentn... Zastanawiam się również nad odpowiednimi czujnikami. Stabilna temperatura wpływa również na wydajność maszyn. Urządzenia, które pracują w odpowiednich warunkach...
  • koszt automatyki Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Automatyka budynku to temat bardzo na czasie. Coraz więcej firm oferuje tego typu rozwiązania. Ze względów bezpieczeństwa najlepiej jednak stosować przebadane s...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19437 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 161

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >