napęd do bramy?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

19 marca 2010, 12:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Mój sąsiad zamontował sobie niedawno coś takiego, ze jak podjeżdża pod dom to nie musi wysiadać z samochodu tylko brama automatycznie się otwiera. Stwierdziłem, że nie będę gorszy i też sobie taki sprzęt sprawię. Z tym, że kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Kogo byście mogli mi polecić? Jaki napęd, za jaką cenę? Bramę mam niedużą, ok 2 metry. Będę wdzięczy za wszelkie porady!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 marca 2010, 15:18

A jaką masz ta bramę? Przesuwna czy skrzydłową? Mnie osobiście odpowiada napęd facca. Mam taki przy bramie wjazdowej do domu, i teraz też chcę zamontować w firmie. Solidna firma. Z resztą, poczytaj sobie w internecie. Mają stronę internetowa.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 marca 2010, 12:53

Mam bramę skrzydłową. Dlatego szukam jakiegoś prostego rozwiązania. Nie ma nic dziwnego w tym, że staramy się ułatwić sobie życie. Czytałem na temat Faaca, zastanawiam się nad modelem 414.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 marca 2010, 11:43

No model 414 może być idealny bo : po pierwsze jest łatwy i szybki w montażu. Po drugie cena nie jest wygórowana, a po trzecie gwarantuje bezpieczeństwo, bo ma siłowniki tubowe - samoblokujące więc nie ma potrzeby stosowania dodatkowych zamków ( które też przecież kosztują)

Zgłoś | Cytuj | Link

7 kwietnia 2010, 15:41

Właśnie zastanawiałem się nad tym 414 i chyba mnie umocniłeś w mojej decyzji. Myślę, że nie będę żałował.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 kwietnia 2010, 22:20

Najbardziej zadowolony jestem z tego, że brama sama się zatrzaskuje i nie potrzeba kłódek zakładać. Wygodne i praktyczne rozwiązanie!

Zgłoś | Cytuj | Link

22 kwietnia 2010, 13:04

Kupiłem faaca 414. Za gotowy zestaw zapłaciłem ok 2300 zł. Myślę, że cena atrakcyjna patrząc na to, że w zestawie jest siłownik, centrala sterująca, obudowa do centrali, odbiornik radiowy, pilot, fotokomórka. Zamontowany wygląda naprawdę elegancko, chodzi cichutko i póki co bardzo jestem zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2010, 12:18

No to faktycznie, nie drogo. Myślę, że będziesz długo zadowolony bo z tego co wiem i co się orientowałem to sprzęt absolutnie nie jest awaryjny.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2010, 21:29

szukam informacji o faac 415 - chcę na działce na Mazurach zainstalować. Jak się u was spisuje?

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2010, 15:33

No jak widzisz, FAAC jest jednym z lepszych producentów napędów. Jeszcze się nie spotkałem z tym żeby ktoś był niezadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 198

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >