nie wszystkie lampy LED świecą?

« Powrót do grupy: Oświetlenie wnętrz

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

25 sierpnia 2010, 14:03

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam pytanie, ostatnio byłam w znajomych na ogrodzie i zauważyłam, że rozstawione lampy solarne świecą o ciemku. Znajomi mówią, że tak już jest od początku. Wiecie, czy można coś z tym zrobić, czy to już jest trwałe uszkodzenie, że nie nagrzewają się za dnia? Czy należy się wymiana na nowe?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 sierpnia 2010, 11:00

Kupując lampy solarne trzeba o nich troche wiedzieć. Takie lampy nie będą oświetlać całego ogrodu! One dają tylko małą zamazaną plamkę, widać że coś świeci ale bez przesady, to jest tylko taki bajerek i to wszystko

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 sierpnia 2010, 11:02

Lampy LED nigdy nie będą świeciły takim jasnym światłem jak normalne żarówki. Trzeba się liczyć z tym że nadają się one bardziej do oświetlania punktowego niż do rozjaśniania większych obszarów.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 sierpnia 2010, 12:41

tylko, ze ja nie mówię o tym że te światło to takie słabiutkie, bo to dla mnie jasne, ale o tym, ze część z nich w ogóle nie świeci. Moze w złym miejscu są umieszczone?

Zgłoś | Cytuj | Link

5 kwietnia 2011, 21:46

Ja mam taki sam problem. Kilka dni temu kupiłam trzy lampki. Wczoraj jeszcze świeciły dwie, dzisiaj już tylko jedna. Włączone są poprawnie. Czy to oznacza że są uszkodzone?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 maja 2012, 12:18

Lampy solarne nie dadzą dużo światła a więc tym samym nie będziemy mieli super efektu podświetlonych ścieżek czy roślin w ogrodzie. Polecamy oświetlenie zewnętrzne zasilane z sieci.Lampy zewnętrzne dostosowane są do lokalizacji i warunków pogodowych, skutecznie rozpraszają mrok i tworzą niezwykłą scenerię w połączeniu z technologią oszczędzania energii. Dają one dużo wiecej światła niż lampy solarne.

Ten post był edytowany przez olampa dnia: 14 maja 2012, 12:18
Zgłoś | Cytuj | Link

6 czerwca 2012, 00:49

Jeżeli taka lampa nie świeci w ogóle, to nie ma co się dłużej zastanawiać tylko zareklamować. Gdy szybko się psują to mogą być nie najlepszej jakości.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2012, 09:44

Zgadza się,lampa solarna daje niewielka poświatę w przypadku kiedy mocno się nagrzeje,ale nie oświetli ona całego ogrodu. Jeżeli chcesz uzyskać taki efekt to proponuję raczej inwestycję w lampy ogrodowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 czerwca 2013, 16:52

Lampy solarne przede wszystkim spełniają swoje zadanie w słoneczną pogodę, gdzie mogą przez kilkanaście godzin "łapać" słońce, co w naszym klimacie niekoniecznie się musi sprawdzać. Ponadto oddają stosunkowo mało światła, więc lepszym rozwiązaniem jest po prostu bardziej tradycyjne oświetlanie o niezbyt dużym natężeniu i poborze prądu.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 lipca 2013, 19:18

Teraz pozostaje kwestia tego typu czy ab na pewno lampy solarne nadają się do naszego klimatu. Moim zdaniem tak,ale tylko w przeciągu lata, inaczej nie ma to żądnego sensu.

www.MyLed.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaka lampa do salonu? Liczba postów: 37 Grupa: Oświetlenie... Wszystko co potrzebne do wystroju domu lub jego wyposażenia znajdziesz w tym sklepie https://gdonline.pl/UpFun/pr/88 Jest to azjatyckie centrum handlowe więc w....
  • barek i alkohole Liczba postów: 57 Grupa: Oświetlenie... Czy ktoś może polecić sprawdzone miejsce w Warszawie, gdzie można skorzystać z profesjonalnego odtrucia alkoholowego? Zależy mi na bezpieczeństwie i profesjonal...
  • czy takie lampy są znów modne Liczba postów: 112 Grupa: Oświetlenie... Mega interesujące lampy drewniane widziałem tutaj: https://eco-deco-art.pl/lampy/. Lampy jednak bardzo nietypowe i robione ręcznie na zamówienie. Cena jednak wy...
  • OBZOR - włączniki i gniazda Liczba postów: 24 Grupa: Oświetlenie... Niestety ja póki co jeszcze tych rozwiązań nie znam ale za to chcę powiedzieć, że całkiem istotną sprawą jest to aby wiedzieć również jak ważną sprawą jest to a...
  • Świetliki dachowe Liczba postów: 4 Grupa: Oświetlenie... Rownież szukam opinii na temat takiego systemu doświetlania pomieszczeń. W najbliższym czasie będę musiał podjąć decyzję - inwestować w coś takiego, czy odpuści...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19398 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 587

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >