Mam pytanie, ostatnio byłam w znajomych na ogrodzie i zauważyłam, że rozstawione lampy solarne świecą o ciemku. Znajomi mówią, że tak już jest od początku. Wiecie, czy można coś z tym zrobić, czy to już jest trwałe uszkodzenie, że nie nagrzewają się za dnia? Czy należy się wymiana na nowe?
offline gabibi inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline KOSTEK24 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline komandor inżynier
|
|
| |
offline gabibi inżynier
|
|
| |
Gość: Ola1304 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline olampa majster
|
Lampy solarne nie dadzą dużo światła a więc tym samym nie będziemy mieli super efektu podświetlonych ścieżek czy roślin w ogrodzie. Polecamy oświetlenie zewnętrzne zasilane z sieci.Lampy zewnętrzne dostosowane są do lokalizacji i warunków pogodowych, skutecznie rozpraszają mrok i tworzą niezwykłą scenerię w połączeniu z technologią oszczędzania energii. Dają one dużo wiecej światła niż lampy solarne. |
Ten post był edytowany przez olampa dnia: 14 maja 2012, 12:18 | |
| |
offline MORDIMER inżynier
|
|
| |
offline Domele_pl doświadczony
|
|
| |
offline donpedro majster
|
Lampy solarne przede wszystkim spełniają swoje zadanie w słoneczną pogodę, gdzie mogą przez kilkanaście godzin "łapać" słońce, co w naszym klimacie niekoniecznie się musi sprawdzać. Ponadto oddają stosunkowo mało światła, więc lepszym rozwiązaniem jest po prostu bardziej tradycyjne oświetlanie o niezbyt dużym natężeniu i poborze prądu. |
| |
offline MyLed_com_pl doświadczony
|
|
|