Dzień dobry,
muszę wymienić okna w salonie. Jest on połączony z
jadalnią i częściowo otwartą kuchnią, więc okna mają
nietypowe rozmiary, bo zależało mi na jasnym
pomieszczeniu. Gdzie dostanę okna pcv wymiary
nietypowe?
offline Kottii majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Emilll praktykant |
Takie nietypowe okna można zamówić u dobrych producentów, najlepiej posiadających dobre rozwiązania systemowe. Ja sobie bardzo chwalę okna Schuco LivIng, buduję już drugi dom i zamawiam całą stolarkę właśnie w tych systemach. Jest bardzo ciepła i stabilna nawet przy większych rozmiarach skrzydeł. Jeśli chodzi o konkretnego producenta, wszystko zależy od tego, gdzie mieszkasz. My kupujemy okna w firmie Matplast z Nowej Rudy , to około 23 km od Kłodzka. W Polsce jest więcej producentów tych okien, tu można łatwo znaleźć coś bliżej własnego miejsca zamieszkania: www.schueco.pl/premium-partner |
| |
Reklamy Google | |
Gość: busquets praktykant |
Takie rzeczy się zdarzają też nie miałem typowych wymiarów okien. Mieliśmy oryginalny projekt domu. Na szczęście firma https://www.framex.pl/, gdzie zamawialiśmy okna w Szczecinie jest bardzo elastyczna pod tym względem. Zaproponowała nam okna energooszczędne w dobrej cenie. Wybór przemyślany i pewny. Jestem zadowolony. |
| |
Gość: zuza1 praktykant |
W takiej sytuacji z pewnością będziecie musieli też zamówić osłony okienne na wymiar. Co powiecie na przykład na żaluzje drewniane: https://drewniane-zaluzje.com.pl/ ? Moim zdaniem świetnie wyglądają. |
| |
Gość: Adis praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: wartoo praktykant |
Takie okna można oczywiście zamówić u doświadczonych producentów, najlepiej korzystających z systemowych rozwiązań, które gwarantują bardzo dobre parametry związane ze stabilnością, szczelnością czy współczynnikiem przenikania ciepła. My swoje wielkoformatowe okna i drzwi przesuwne zamawialiśmy w firmie Wintact z Liskowa koło Kalisza www.wintact.pl To sprawdzona lokalna firma produkująca stolarkę w znanych systemach Schuco. Warto ich odwiedzić, jeśli ktoś mieszka w okolicach Kalisza. |
| |
Gość: jiwuxad praktykant |
|
|