niższe koszty ogrzewania

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 40 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

29 czerwca 2015, 22:53

Zgadzam sie: good 0 bad

Niczego nie neguję, tylko liczę, a rachunek wychodzi na nie korzyść gruntowych
pomp ciepła. Mogą się one sprawdzić w budynkach o wysokim zapotrzebowaniu na
energię potrzebną do ogrzewania. W domach niskoenergetycznych, systemy centralnego
ogrzewania nie są najlepszym rozwiązaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2015, 06:15

Wydaj emi się, ze dobre ocieplenie to podstawa teraz. My niedługo będziemy ocieplać, mamy już ugadaną ekipę, mamy kuipne matriały.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 lipca 2015, 09:18

Zdecydowanie utrzymanie takiego domu jest tansze. Ja kupowalem piec na ekogroszek tutaj www.kotlostal.com.pl i również radykalnie zmniejszyłem koszty ogrzewania. Polecam kazdemu

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2015, 19:52

Niestety eko-groszek wcale nie jest eko, lepiej przerzucić się na pallet. Jeżeli chodzi o wybór kotła, według mnie na uwagę zasługuje producent www.piecbud.net.pl.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 sierpnia 2015, 22:18

Wszystko co wymaga spalania nośnika energii nie jest ekologiczne!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 sierpnia 2015, 14:50

Dobrym wyborem sa chyba roznego rodzaju piece i kotly takie jak na stronie www.kotlostal.com.pl ja mam w swoim domu kociol na pelet i naprawde można zaoszczędzić

Zgłoś | Cytuj | Link

10 sierpnia 2015, 00:08

Najgorszym rozwiązaniem są wszelkiego rodzaju kotły. To jest drogie, nieekologiczne
i nietrwałe!!!
Tylko inteligentni inaczej albo desperaci, szukają tego rodzaju rozwiązań!

Zgłoś | Cytuj | Link

13 sierpnia 2015, 12:18

Ja również w życiu nie zdecydowałbym się na żadne kotły

Zgłoś | Cytuj | Link

19 sierpnia 2015, 14:31

Myślę, że niższe koszty ogrzewania można też osiągnąć po przez wymianę grzejników, dobrym rozwiązaniem mogą tu być grzejniki dekoracyjne których nie trzeba maskować i można je powiesić wszędzie na środku ściany. Przykładowo w łazience takie rozwiązanie jest idealne : http://kaldekor.pl/grzejnik-claro

Ten post był edytowany przez Maleńka dnia: 19 sierpnia 2015, 14:31
Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2015, 09:51

To źle myślisz. Same grzejniki nie obniżą kosztów ogrzewania.
Sam pomysł wieszania grzejników na środku ściany jest poroniony.
Regały postawisz wtedy zapewne na środku pokoju...

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 40 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 31 Grupa: Ekologiczny... Mieliśmy z mężem podobny dylemat, jaką rekuperację wybrać i po długiej analizie, wybraliśmy rekuperator punktowy. Z czasem doszliśmy do wniosku, że to była dobr...
  • Klimatyzacja w mieszkaniu – jaki mamy wybór, o czy... Liczba postów: 18 Grupa: Ekologiczny... Firma Proclimax posiada duże doświadczenie w dziedzinie klimatyzacje poznań . Zapewniają profesjonalny montaż klimatyzacji oraz pomp ciepła. Zajmują się też ser...
  • Okna nowej generacji Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... Polecam szczerze w tym temacie zajrzeć do oferty wysokiej jakości produktów oferowanych przez https://oknarado.pl/okna-pvc/
  • dom energooszczedny Liczba postów: 396 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 277 Grupa: Ekologiczny... Jeśli chodzi o klimatyzację, warto poszukać rozwiązań, które będą nam służyć przez cały rok. instalacja klimatyzacji poznań od Klima Master może być idealną opc...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19529 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 533

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >