niższe koszty ogrzewania

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 40 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  16 17 18 19 20  ▸  ▸▸

16 sierpnia 2016, 13:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Cieszą się popularnością bo ludzie nie mają pojęcia o innych technikach grzewczych, które są tańsze i wygodniejsze w użytkowaniu.
Gazownicy im tego nie powiedzą, bo straciliby klientów, a naiwnych nie sieją,
sami rosną!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2016, 16:38

cieszą się też dlatego, że o gazociąg pod domem dziś nie trudno. inaczej wygląda opcja, gdy tego gazu w działce nie masz i teraz dopiero trzeba zacząć się rozglądać. oze ma ten plus, że można je instalować gdzie się chce i nie wymaga ciągłych dostaw paliwa

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 sierpnia 2016, 13:05

Witam,

Planując modernizację cieplną istniejącego budynku, należy zwrócić uwagę na ograniczenie strat ciepła poprzez przegrody nieprzezroczyste (odpowiednia izolacja ścian budynku) , przegrody przezroczyste (wymiana okien na posiadające lepszy współczynnik przenikania U),odpowiedni ich montaż, jak również ograniczenie strat ciepła przez wentylację, które mogą wynosić nawet 30-50% całkowitej ilości strat ciepła budynku. Jedną z metod na ich ograniczenie jest zastosowanie wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła. Należy zastanowić się również nad zastosowaniem wysokosprawnego źródła ciepła, takiego jak gazowe kotły kondensacyjne lub pompy ciepła.
W ofercie marki Junkers znajdują się wszystkie powyżej wymienione urządzenia. Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej http://www.junkers.pl/produkty/.
Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.
Pozdrawiam,

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2016, 22:33

ja ostatnio zdecydowałem się na instalacje ogniw fotowoltaicznych, ponieważ sąsiad sobie zakładał taką isntalację więc się również zainteresowałem. Teraz wiem, że to była jedna z moich lepszych decyzji. Mądre korzystanie = zerowe rachunki za prąd. W tym temacie najlepiej skontaktować się z firmą Biomar, ponieważ działają na rynku od wielu lat oraz posiadają wszystkie potrzebne certyfikaty. O dojazd nie ma się co martwić bo działają na terenie całej Polski a czasami nawet podobno w Europie

Zgłoś | Cytuj | Link

16 października 2016, 00:43

Dobra rzecz to montaż ogrzewania z klimatyzacji. Ekologicznie. Dwa – latem chłodzi, zimą grzeje czyli jest funkcjonalna. Tu macie namiar na dobrą firmę monterską http://www.jlm.fr.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 października 2016, 10:20

Zgadzam się z przedmówcami, dobra izolacja to podstawa energooszczędnego domu. Oprócz wełny i styropianu można też zastosować masy termoizolacyjne, np. bloktherm in.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 października 2016, 16:25

hpoti totalnie nie opłacalna inwestycka, rachunki za prąd cie zabiją, a do tego pamiętaj o tym, że takie dom musi mieć też odpowiednią wentylację, czego klima ci nie zapewni... jeśli chcesz jednym urządzeniem grzać i chłodzić, to zastanów się na pompą ciepła z chłodzeniem pasywnym

Zgłoś | Cytuj | Link

25 października 2016, 00:34

Tak, to jak chcesz obniżyć koszty ogrzewania to kup dobry węgiel np. ti http://www.krex.com.pl/ bez dwóch zdań dobre rozwiązanie. W domku cieplutko, nawet jak na dworze -20

Zgłoś | Cytuj | Link

2 listopada 2016, 14:27

prawda jest taka, że niestety, ale ogrzewanie cały czas idzie w górę dlatego trzeba szukać nowych alternatyw. Ja ogrzewam pelletem i myślę, ze to jest dobry sposób na oszczędności. Tym bardziej ze kupuje go w http://weglosmyk.pl/ a to już sporo oszczędność

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2016, 12:44

no właśnie, ceny paliwa ciągle idą w górę - zapewne te pelletu też pójdą w perspektywie kolejnych lat, a alternatywą o które piszesz są oze. dlaczego? bo do takiej pompy ciepła, czy fotowoltaiki nie musisz kupować paliwa. pobierasz je z otoczenia - słońca, powietrza, ziemi. korzystajmy póki i tego nam nie opodatkowali ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 40 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  16 17 18 19 20  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• dom energooszczedny Liczba postów: 325 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 30 Grupa: Ekologiczny... eśli ktoś zastanawia się nad montażem rekuperacji, zdecydowanie polecam firmę SIB. Zainstalowali u nas system kilka miesięcy temu i efekty są super – mamy w dom...
  • pompa ciepła Liczba postów: 199 Grupa: Ekologiczny... Jeśli zastanawiacie się nad montażem pompy ciepła, mogę z całego serca polecić firmę SIB. U nas sprawdza się rewelacyjnie – w domu jest przyjemnie ciepło zimą i...
  • Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
  • Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 126

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >