niższe koszty ogrzewania

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 40 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

21 sierpnia 2014, 01:38

Zgadzam sie: good 0 bad

Obojętnie na jaki rodzaj ogrzewania się zdecydujesz, najważniejsze jest odpowiednie zaizolowanie i docieplenie budynku, potem to można szaleć :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 sierpnia 2014, 22:10

Najpierw trzeba wydać żeby się zwracało ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 sierpnia 2014, 12:56

mi jeszcze zostało zamontowanie wkładów kominowych i wymiana rur na takie http://www.checz.pl/oferta.html bo poprzednie były bardzo stare i teraz bedzie bezpiecznie i skutecznie.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 września 2014, 14:04

Użytkownik matylda napisał: Najpierw trzeba wydać żeby się zwracało ;)
Dokładnie! Na przykład takie kolektory słoneczne to jest wydatek, ale zwraca się po jakimś czasie, a jak uda się dostać dotację, to już całkiem bajka :) Mi złożyć wniosek pomogli panowie z http://ekosunkoszalin.pl/ powiedzieli jakie dokumenty są mi potrzebne.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 września 2014, 19:59

Po jakim czasie zwraca się taki koszt? Jeżeli chodzi o energooszczędne ogrzewanie to polecam grzejniki Kermi z technologią X-2.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 września 2014, 17:02

realny czas zwrotu przy pompie ciepła to okolice 5 lat. z solarami jest troszkę gorzej, ale i tak się opłaca - szczególnie z dotacją!

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2014, 10:57

Każdy ma szansę dostać taką dotację?

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2014, 18:28

raczej tak, zwlaszcza ze to eu daje, takze powinno byc latwiej :)

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2014, 19:01

moj kuzyn zdobyl srodki na panele, trwalo to pol roku, ale jest bardzo zadowolony, wyliczyl, ze powinno sie zwrocic w ciagu 15 lat :)

Zgłoś | Cytuj | Link

23 października 2014, 17:38

czy każdy to nie wiem, bo budżet na pewno mają ograniczony, ale warto się starać. jeżeli nie o ta ue, to są też firmy które załatwiają dotacje. sprawdz np tutaj - http://vikersonn.pl/dotacja

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 40 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• dom energooszczedny Liczba postów: 326 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 30 Grupa: Ekologiczny... eśli ktoś zastanawia się nad montażem rekuperacji, zdecydowanie polecam firmę SIB. Zainstalowali u nas system kilka miesięcy temu i efekty są super – mamy w dom...
  • pompa ciepła Liczba postów: 199 Grupa: Ekologiczny... Jeśli zastanawiacie się nad montażem pompy ciepła, mogę z całego serca polecić firmę SIB. U nas sprawdza się rewelacyjnie – w domu jest przyjemnie ciepło zimą i...
  • Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
  • Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 142

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >