Gość: pablo praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Anhel praktykant |
Na elewacje ogolnie rzecz ujmujac sklada się zaprawa, tynk
i farba i dobierajac odpowiednio cały ten system elewacja
bedzie sluzyc długo. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Robek praktykant |
Faktycznie carbon edition to nowosc na naszym rynku. Podobno tego systemu nie da sie zajechac, ciekawe jak jest w praktyce. Ja powolutku przygotwuje sie do budowy domu, wiec moze w przyszlym roku uda sie dotrzec do tego etapu :) i mam nadzieje, ze sporo juz na temat tego systemy bedzie mozna znalezc w necie. Na razie carbonik to dla mnie perelka ze znakiem zapytania? |
| |
|
| |
|
| |
Reklamy Google | |
Dla mnie bardzo ciekawe byly testy przeprowadzone na systemie carbon ediotion: "Stalowa kula o wadze 1 kg spadająca z 4 metrów na izolację nie pozostawiała na niej trwałych śladów." Jesli faktycznie ta elewacja jest taka mocna, to po jej zastosowaniu nie ma mowy o modernizacjach i remontach. Ciekawe jak bedzie w praktyce :)? |
| |
|
| |
To niestety ci nie pomoge, zreszta na razie jest cisza w necie o praktycznym zastosowaniu caparola w carbonie. Moze to cisza przed burza :)?. Jak znajdziesz cos na ten temat to zapodaj, podejrzewam, ze wiele osob moglaby z tego skorzystac. A moze trzeba rozszerzyc poszukiwania poza naszymi granicami, w koncu podobno ten system na zachodzie juz funkcjonuje. |
| |
|
| |
offline Andrzej34 praktykant
|
Ja także polecam systemy Caparolu. Ich wytrzymałość jest
spowodowana tym że mają włókna węglowe. Mi te systemy
polecił kolega który jest budowlańcem i jestem
zadowolony. Są to napewno produkty warte swojej ceny. |
|
nowoczesny system elewacyjny?
«
Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie
Ostatnio na forum
- Budowa hali Liczba postów: 244 Grupa: Innowacje w... Polecam również namioty od https://partiez.pl/
- Garaż w mieszkaniu Liczba postów: 13 Grupa: Innowacje w... Szukasz trwałego i funkcjonalnego garażu, który przetrwa lata i doskonale zabezpieczy pojazd, czy sprzęt i akcesoria ogrodowe? Sprawdź Garaże Pająk to producent...
- poradnik dla budujących i nie tylko Liczba postów: 9 Grupa: Innowacje w... Czy wiecie jak przygotować posiłki bez glutenu? Jeżeli szukacie sprawdzonego portalu informacyjnego, to polecam Wam sprawdzić stronę https://wiedzaodpodstaw.pl....
- Jaka brama garażowa? Liczba postów: 148 Grupa: Innowacje w... Warto zainwestować w dobrej jakości bramę garażową, która będzie solidnie wykonana, ciepła i jednocześnie pasowała do aranżacji. Dlatego też stojąc przed wybore...
- Nowoczesne budownictwo?] Liczba postów: 66 Grupa: Innowacje w... W budownictwie często spotykamy się z problemem słabonośnych gruntów, które mogą utrudniać budowę tuneli, mostów czy wiaduktów. Jednym z najskuteczniejszych spo...