ocieplanie domku drewnianego styropianem

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

14 kwietnia 2007, 23:16

Zgadzam sie: good 0 bad

mamy zamiar za kilka miesiecy ocieplic nasz domek drewniany, prosze o kilka wskazowek jak najlepiej to wykonac.
z gory dziekuje za odpowiedz
Ela

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 kwietnia 2007, 19:52

Czemu chcesz ocieplać dom drewniany styropianem? Czy wełna w tym przypadku nie będzie lepszym materiałem (np ze względu na niepalność).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 kwietnia 2007, 21:26

powedziano, ze to najlepszy sposob, mam na mysli zewnetrzna izolacje.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 kwietnia 2007, 23:23

A ten dom ma konstrukcje szkieletową czy może jest z bali? No i kto Ci powiedział, że styropian jest najlepszym sposobem, no i czym sie kierował podając taką opinie. Moim zdaniem (podobnie jak krzysiekmm)lepszym materiałem przy budynku drewnianym będzie wełna mineralna ze względu na p.poż.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

15 kwietnia 2007, 23:50

nie wiem jaka ma konstrukcje :shock: nie wiem czy to ma znaczenie ale to jest domek 32m, w sumie mozna nazwac letniskowy, ci co go stawiali powiedzieli, ze mozna go ocieplic styropianem, jejciu dalej naprawde nie mam pojecia, napisz cos wiecej o tym ociepleniu....

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 kwietnia 2007, 15:37

proponuje zapoznać się ze stronkami producentów wełny mineralnej, lub poszukać w sieci informacji na temat wełny mineralnej i jej właściwości

Zgłoś | Cytuj | Link

24 kwietnia 2007, 15:54

Może zapoznaj się ze stronką poświęconą wełnie mineralnej http://www.miwo.pl/
A co do domku z drewna to ja jestem za ocieplaniem takiego budynku jednak wełną mineralną. Jedna jej cecha mnie przekonuje - niepalność.
Użytkownik napisał:

ze strony MIWO

Wełna mineralna nie rozprzestrzenia płomienia, topi się w temperaturze ponad 1000 stopni C i może przez prawie 2 godziny działać jak zapora przeciwogniowa umożliwiając akcję gaśniczą i ewakuację ludzi. W trakcie oddziaływania temperatury na włókna wełny nie wydziela się dym.

pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2007, 16:56

Bardzo ciekawa stronka, super dzieki, poczytam !
A jesli juz chodzi o styropian to czy to jest prawda ze mozna w nim zrobic wentylacje czy cos takiego ? czy mocuje sie listewki i na to kladzie styropian takze jest jakas wentylacja ?

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2007, 11:45

Na drewnie styropian klei się klejami dyspersyjnymi. TYLKO I WYł?CZNIE.

Tynkowanie dowolnym tynkiem oprócz akrylowego, najlepiej mineralny malowany farbą silikonową.

Przy dzisiejszych cenach wełny - zalety nie równoważą kosztów - dlatego ne opłacalne

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2007, 18:01

Bardzo dziekuje za wskazowki ! wlasnie slyszalam od kolegi, ze pod styropian daja kratke co sluzy za wentylacje.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplanie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Z dobrej jakości firm specjalizujących się w ocieplaniu to polecam https://iqterm.pl/ Korzystałam z ich usług i naprawdę jestem mega zadowolona
  • jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 41 Grupa: Robimy izol... Ocieplenie garażu blaszanego to świetny pomysł, zwłaszcza na nasze kapryśne zimy. Najczęściej stosuje się styropian o grubości 3-5 cm, mocowany od wewnątrz za p...
  • Ocieplenie poddasza - czym najlepiej ? Liczba postów: 175 Grupa: Robimy izol... Więcej pracy i problemów niż pożytku. Musisz zastosować paroizolacje. Cięcie i uszczelnianie jej między krokwiami, do fachowej roboty się nie zalicza. Lepiej za...
  • Jaki tynk? Liczba postów: 842 Grupa: Robimy izol... Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Nie będę mógł za bardzo pomóc.
  • Computer Network Assignment Help By Computer Netwo... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy izol... Do you find it difficult to complete your assignments? Have you considered paying someone to complete them for you? You can stop searching because Computer Netw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19627 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 188

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >