ocieplenie małej hali z blachy

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

18 października 2018, 18:45

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
Potrzebuję zrobić małą halę 5x7m wys 3,3m, hala jest zrobiona z profili stalowych, na ściany i dach planuję blachę trapezową, pod wylewką 10cm styroduru.
Czy ocieplenie od zewnątrz gr 10-15 cm ze styropianu + siatka klej i tynk da podobny elekt cieplny jak ściana z płyty warstwowej gr 80mm. pomieszczenie chcę ogrzewać ogrzewaniem nadmuchowym z C.O. z budynku obok.
Może ktoś ma coś podobnego i może pomóc wybrać najlepsze ale i najekonomiczniejsze rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 października 2018, 19:47

Zależy od producenta, w przypadku płyt warstwowych Kingspan przelicznik jest mniej więcej taki: płyta z wełny mineralnej 20 cm, gdzie Kingspan wystarczy 9cm aby uzyskać taką samą wartość U. Solidniej i estetyczniej wyjdą płyty warstwowe

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 października 2018, 11:58

Ja proponowałbym Ci skontaktować się z wykonawcą Twojej hali. Niech on doradzi Ci, co będzie dla Twojego budynku najlepszym rozwiązaniem. Ja o pomoc poprosiłem firmę Commercecon - budowała magazyn mojego sklepu internetowego. Szczegółowo odpowiedzieli na moje pytanie i doradzili, co w przypadku tego typu budynków sprawdza się najlepiej.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 listopada 2018, 22:50

A może się sprawdzi coś takiego?
https://www.izopanel.pl/produkty/plyty-warstw owe-scienne-izogold-pir/
Takie płyty wykorzystują w ocieplaniu chłodni,hal przemysłowych a nawet przy izolacji budynków gospodarczych!
Oczywiście jest to tylko moja skromna podpowiedź... ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplanie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Z dobrej jakości firm specjalizujących się w ocieplaniu to polecam https://iqterm.pl/ Korzystałam z ich usług i naprawdę jestem mega zadowolona
  • jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 41 Grupa: Robimy izol... Ocieplenie garażu blaszanego to świetny pomysł, zwłaszcza na nasze kapryśne zimy. Najczęściej stosuje się styropian o grubości 3-5 cm, mocowany od wewnątrz za p...
  • Ocieplenie poddasza - czym najlepiej ? Liczba postów: 175 Grupa: Robimy izol... Więcej pracy i problemów niż pożytku. Musisz zastosować paroizolacje. Cięcie i uszczelnianie jej między krokwiami, do fachowej roboty się nie zalicza. Lepiej za...
  • Jaki tynk? Liczba postów: 842 Grupa: Robimy izol... Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Nie będę mógł za bardzo pomóc.
  • Computer Network Assignment Help By Computer Netwo... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy izol... Do you find it difficult to complete your assignments? Have you considered paying someone to complete them for you? You can stop searching because Computer Netw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19594 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 345

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >