offline WalczakJan doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Kazik_BOB doświadczony
|
Ja zdecydowanie stawiałbym na przydomową oczyszczalnię
ścieków. Co do ekonomicznośći to w ogóle nie ma
dyskusji. Więcej wykładasz na budowę, ale szybko się to
zwraca, bo szambo musisz regularnie opróżniać, a
oczyszczalni nie. Więc zaoszczędzasz na wywózce
ścieków. |
| |
Reklamy Google | |
offline MORDIMER inżynier
|
Zgadzam się z opinią Kazika-jeżeli pozwalają na to
warunki to zdecydowanie lepiej zainstalować oczyszczalnie.
Koszt materiału zbliżony, robocizna trochę większa ale i
tak na przestrzeni lat się to opłaca. |
| |
offline Kociol.net inżynier
|
|
| |
offline ola1 doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline dolczewita kierownik
|
też zdecydowanie jestem za przydomową oczyszczalnią.To dużo lepsze rozwiązanie niż szambo. Czytałem też że w niektorych gminach jest dofinansowana. Wiec ja bym korzystał. |
| |
offline Kociol.net inżynier
|
|
| |
offline Grzegorz1969 praktykant
|
Podstawowym problemem przy oczyszczalni ścieków dla małych działek budowlanych jest to, że jeśli dostanie się pozwolenie to potem nie pozostanie miejsca na usytuowanie studni. Nie pozwolą na to nie tylko przepisy ale i zdrowy rozsądek. Można o tym przeczytać w artykule . |
| |
offline PieceMans_pl kierownik
|
|
| |
Gość: Maciek98765 praktykant |
|
|
oczyszczalnia v szambo
«
Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą
Ostatnio na forum
- Jaki piec kupić? Liczba postów: 194 Grupa: Robimy inst... Zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę https://www.kominkideluxe.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Kominki Deluxe, która jest producentem najróżniejsz...
- Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
- Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
- Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
- gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....