Ja powiem tak, na pewno zamotnowanie szamba jest prostsze i szybsze i ogólnie mniej zabawy z tym. Natomiast przydomowa oczyszczalnia jest zdecydowanie bardziej łatwa w obsłudze i utrzymaniu w późniejszym czasie. Kwestia tego kto jaką decyzję podejmie powinna jednak wiązać się z oceną ogólnej sytuacji, a nie tylko z tym co jest lepsze, ale rónież dlaczego. W każdym razie jakbym miał wybierać ponownie to ponownie wybrał bym przydomową oczyszczalnie Aqua Clear to jedna z firm, które się tym specjalizuja więc o szczegóły czy ewentualnie wyjaśnienie niepewnych sytuacji warto zwrócić się bezpośrednio do nich.
offline Kristoferek kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: rafał321 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline PieceMans_pl kierownik
|
|
| |
offline kamil.z doświadczony
|
Ja od dawna posiadam przydomową oczyszczalnię. Musiałem się na to zdecydować, bo w mojej miejscowości nie było wówczas zbiorczej sieci kanalizacyjnej, a szamba nie chciałem. Co prawda przydomową oczyszczalnię ma już kilka dobrych lat, dlatego chcę ją trochę odnowić. Na początek myślałem o wymianie dyfuzorów, ponieważ moim zdaniem nie napowietrzają wystarczająco oczyszczalni. Chcę wybrać jakichś dyfuzor talerzowy z tych - http://www.bioires.pl/Dyfuzory-talerzowe-i-ru rowe-napowietrzanie-wody. Mam jednak dylemat, ponieważ nie wiem czy lepiej wybrać talerz z membraną z materiału EPDM czy z membraną silikonową. |
| |
Gość: adam4 praktykant |
Oczywiście, że przydomowe oczyszczalnie są lepsze. Trzeba tylko uważać, żeby nie pojawiał się smród z kanalizacji. Warto zajrzeć tutaj http://www.ecol-unicon.com/urzadzenia/filtry- antyodorowe/. Takie filtry antyodorowe Ecol-Unicol mogą nas wybawić z problemu. |
| |
Reklamy Google | |
offline PieceMans_pl kierownik
|
|
| |
Gość: Gretha praktykant |
To akurat prawda. Ja nie mam oczyszczalni tylko przyłącze do kanalizacji akurat. I co roku przed zimą przyjeżdżają do mnie panowie z www.firmakanex.pl w celu czyszczenia kanalizacji. Nie ma nic przyjemnego w zapchanych rurach, wierzcie mi... |
| |
offline Mufka-Instalacje.pl majster
|
|
| |
offline SabinkaK doświadczony
|
|
| |
offline majkale fachowiec
|
My obecnie mamy przy domu szambo i jestem zdania,że było