odnowa starych schodów

« Powrót do grupy: Schody i balustrady

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

20 kwietnia 2010, 14:14

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
mieszkam w starym domu pochodzącym z czasów wojny i musze zrobić remont klatki schodowej i zupłenie nie wiem jak sie do tego zabrać ;/ schody sa chyba z 10 razy malowane farba olejna wiec nie wiem czy dam rade zdrapać starą farbę aby na nowo pomalować lakierem, trudno mi określić w jakim stanie będą schody pod warstwą farb, zreszta jest też drewniana balustrada (niezbyt ciekawa) chcialam ją zastąpić metalową ale nie wiem czy jest to takie proste odciąć starą i zamontować nową.
Może ma ktoś jeszcze jakieś inne pomysły na odnowienie schodów?
Zastanawiałam sie również nad wykłądziną ale mam w domu psa z krótka sierścią i nie wiem czy odkurzanie takich schodów nie będzie trudne, zresztą co poźniej zrobić gdy będą brudne czy uda się to tak szybko i sprawnie wyprać.
Proszę pomóżcie! Bo już nie umię patrzeć na tą moją okropną klatkę schodową.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 maja 2010, 12:41

Co do ściągnięcia farby to nie powinnaś mieć problemu, bo możesz to zrobić albo opalarką albo w bardzo prosty sposób środkami chemicznymi. Fakt nie wiadomo czego można spodziewać się pod farbą, więc cyklinowanie jest chyba nieuniknione - i to byłby największy problem jeżeli chodzi o remont schodów. Demontaż balustrady i montaż nowej to też nie jest jakimś wielkim wyzwaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 maja 2010, 18:36

Najlepiej byłoby położyć płytki na schodach no ale do tego trzeba zedrzeć te farbę olejną choć sa preparty do tego i to nawet nie drogie jak Skansol. Zawsze możesz zedrzeć diaksem. Co bo balustrad to najlepiej byłoby zdemontować stara balustradę przed położeniem nowej. Z doświadczenia wiem że najlepiej nową balustradę stawiać na końcu bo wtedy nic nie jest sztukowane ani zniszczone. A do balustrad polecam firmę HABE. Wiem że takie dziwne tematy ich kręcą.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 listopada 2011, 12:07

Proponuje odnowic schody systemem HAFA. Zajmuje sie dystrybucja i montazem tego systemu. zainteresowanych prosze o kontakt telefoniczny lub email. pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2012, 11:47

Zleć wstawienie nowych schodów - Prudlik ma odpowiednie pod stare nieruchomości.
W ten sposób wnętrza wyglądają po prostu lepiej...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 sierpnia 2012, 11:10

No cóż... masz rację, niektóre projekty Prudlika są przegięte. Szczególnie ten ;-)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 sierpnia 2013, 00:06

ja uważam ze schodów nie ma sensu odnawiać jeżeli są bardzo zniszczone, ponieważ dalej będą staro wyglądać , ja u siebie zdemontowałem stare i teraz zamontowałem nowe http://www.schody-studio.pl/schody_samonosne/ na_konstrukcji_drewnianej sa bardzo ładne i były nie drogie...

Zgłoś | Cytuj | Link

14 maja 2014, 13:06

Słuchajcie a co myślicie o metalowych poręczach do schodów? – ja myśle o takim rozwiązaniu u siebie, już znalazłam odpowiednia firme, która wyceniła mi produkty ,jakie chciałabym kupić http://www.gomar-stal.pl/ - może ktoś zna tę firmę? Lub doświadczał podobnej sytuacji u siebie i może powiedzieć coś więcej ??

Zgłoś | Cytuj | Link

17 maja 2014, 09:23

A moze na zasadzie polozenia na nie okladzin np z marmuru ? – ja sama ostatnio zdecydowalam sie na cos takiego u siebie w domu . Firma ktora realizowala zamowienie http://www.lotowski.pl pomogla mi w doborze kolorystki kamieni I gatunku, ktory najlepiej stosowac przy naszych warunkach klimatycznych. Efekt jest naprawde niesamowity, polecam zastanowic sie wlasnie nad czyms takim

Zgłoś | Cytuj | Link

20 kwietnia 2015, 09:34

Mam betonowe schody w domu i teraz chciałby je trochę odnowić. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem jak tutaj ale nie wiem jak się do tego zabrać. Deski i przymocowanie nie będzie stanowiło żadnego problemu ale jak pomalować drewno aby uzyskać taki efekt? Macie jakieś pomysły?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Schody spiralne Liczba postów: 150 Grupa: Schody i ba... Schody spiralne tylko w przypadku małej ilości miejsca. Nie wyobrażam sobie wchodzić po takim czymś z jakimś urazem czy chociażby meblami.
  • Nowoczesne schody spiralne Liczba postów: 74 Grupa: Schody i ba... Myślę, że to rozwiązanie powinno zrobić różnicę - https://schodyprudlik.com.pl/site/galeri a Sami oceńcie, czy to Wasze klimaty. Moim zdaniem największe wrażenie...
  • schody drewniane Liczba postów: 171 Grupa: Schody i ba... Ciekawą opcją jest również to - https://schodyprudlik.com.pl/schody-zabi egowe/ Obstawiam, że fajnie się sprawdzi. Pod względem wizualnym petarda. Każdy element....
  • schody przemysłowe Liczba postów: 174 Grupa: Schody i ba... Moim zdaniem również jak już to drewniane z ładną zdobioną poręczą :)
  • płytki na schody wewnętrzne Liczba postów: 70 Grupa: Schody i ba... Jeżeli chodzi o schody zewnętrze, moim zdaniem jakieś porowate płytki będą jak najbardziej ok. Wewnątrz domu czy mieszkania jednak chętniej widziałabym np. tego...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 581

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >