Użytkownik przemek986 napisał:
Użytkownik mazi1117
napisał:
a czytałem że do
ogrzewania
podłogowego lepiej zrobić
taką specjalną wylewkę aby lepiej rozprowadzała
ciepło.
Nie pamiętam jak się
nazywała.
to prawda. wylewka
anhydrytowa jest optymalnym uzupełnieniem
systemów
ogrzewania podłogowego.
Czyli zawsze jest lepiej zrobić taką? dużo droższa jest
od zwykłej betonowej?
Stron: 14 ▾ ◂◂ ◂ 9 10 11 12 13 ▸ ▸▸
Gość: Joukin praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: marta11 praktykant |
u nas firma www.komarpol.pl, robiła kompleksowo wszystkie instalacje także ogrzewanie podłogowe. Bardzo dokładni i ceny mają przyzwoite. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: ramkiq praktykant |
Pamiętajcie też o prawidłowej izolacji: http://www.e-isover.pl/oferty/konfigurator/ a> to podstawa w ogóle, aby mówić o skutecznym i przede wszystkim niedrogim ogrzewaniu. |
| |
offline przemek986 fachowiec
|
|
| |
Gość: EDII989 praktykant |
Ja mam ogrzewanie podłogowe i jestem bardzo zadowolony. Fajnie jest wstać rano czy wyjść spod prysznica i mieć ciepło w nogi. Poza tym to też dobra opcja jak się przyjmuje gości. Co do tego czy jest efektywne to jak najbardziej i zapewnia korzystny rozkład temperatury w pomieszczeniach (czyli cieplej przy stopach a chłodniej przy głowie przez co może być o 2 mniej niż tam gdzie jest tradycyjne ogrzewanie a nie będzie się tego odczuwać). Grunt żeby wybrać system bardzo dobrego producenta i żeby położeniem zajęła się wykwalifikowana ekipa która zrobi między innymi porządna wylewkę (jak coś to polecam Estrich- Jack ). |
| |
Reklamy Google | |
offline enerbau.pl fachowiec
|
|
| |
offline Kotly-Kowalew.pl doświadczony
|
|
| |
offline Endy76 kierownik
|
|
| |
offline enerbau.pl fachowiec
|
Ten problem dotyczy wodnych ogrzewań podłogowych, które
muszą pracować w wyższej temperaturze. Może to być
niebezpieczne dla osób z chorobami układu krążenia i
dną moczanową. |
| |
Gość: Forto praktykant |
Panie wszechwiedzący enerbau proponuje poświęcić chwile na edukację, bo brednie jakie opowiadasz świadczą o dużych brakach. Poczytaj o temperaturach instalacji podłogowej, jeśli nikt ci tego nie mówił to podpowiadam krytyka wszystkich innych rozwiązań nie pomaga ci w promowaniu własnej. |
|
Stron: 14 ▾ ◂◂ ◂ 9 10 11 12 13 ▸ ▸▸