offline widi doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline enerbau.pl fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Czarny inżynier
|
moze lepiej zrobic po prostu samą podłogówkę w tym przypadku, zobacz sobie Econovli, robią ogrzewanie podlogowe, scienne i sufitowe ale nie tradycyjne wodne tylko elektryczne na podczerwien co wg mnie jest skuteczniejsze bo ogrzewa tylko osoby a nie puste powietrze. |
| |
offline Kotly-Kowalew.pl doświadczony
|
Witam Wszystkich Użytkowników na forum. Akurat ścienna
forma ogrzewania w domu jest bardzo popularna, o ile
spełnimy kilka warunków w tym wykonany poprawnie izolację
wewnętrzną. Dla mnie osobiście wygodniejszym i zarazem
bardziej wydajnym rozwiązaniem jest ogrzewanie
odłogowe. |
| |
Gość: karol774 praktykant |
Od paru miesięcy tego typu elementy instalacyjne zamawiam z hurtowni Swatt ze strony swatt.pl. Mają sympatyczną obsługę, dobrej jakości mufy i innego typu złącza stalowe za fajne pieniądze. Warto u nich zapytać, na stronie jest mail i telefon. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebymszukał jakiegoś przyłączenia do systemu solarnego i żeby go nie mieli. |
| |
Reklamy Google | |
offline Pierot-heating doświadczony
|
|
| |
offline katari98 majster
|
Jak kto uważa.... ja mam ogrzewanie ścienne i moim zdaniem jest cieplej niż przy tradycyjnym ogrzewaniu. Nie twierdze, że rozwiązania takie jak na przykład dobra pompa ciepła jest zła tylko można mieć wybór. U mnie w domu montażem takiego ogrzewani zajęła się super firma www.andre-tech.pl - która z tego co wiem też sprzedaje pompy ciepła. |
| |
Gość: Andrewswern praktykant |
|
| |
Gość: JosephFap praktykant |
|
| |
offline przemek986 fachowiec
|
Ogrzewanie ścienne jest to niskotemperaturowe ogrzewanie płaszczyznowe, czyli podobnie jak ogrzewanie podłogowe najlepiej współdziała z pompą ciepła. Technologia instalacji i oddawania ciepła bardzo zbliżona do ogrzewania podłogowego. Ciepło do otoczenia przekazywane jest z dużej powierzchni ścian poprzez promieniowanie, a nie konwekcję dzięki czemu eliminujemy zjawisko niekorzystnej dodatniej jonizacji powietrza. Nie występuje tu też zjawisko unoszenie się kurzu w pomieszczeniu. |
|
ogrzewanie scienne
«
Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą
Ostatnio na forum
- Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
- Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
- Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
- gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....
- jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 794 Grupa: Robimy inst... Nie ma nic lepszego niż poczucie ciepła i komfortu w swoim własnym domu, zwłaszcza w chłodne dni. Dlatego też warto zainwestować w niezawodne i ekonomiczne rozw...