panele fotowoltaiczne

« Powrót do grupy: Moja budowa

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

4 października 2021, 08:16

Zgadzam sie: good 0 bad

Szukam jakieś sensownej firmy z Wielkopolski, która zajmuje się wykonywaniem takich prac, które związane są z montażem paneli fotowoltaicznych i ich obsługą techniczną. Szukam kogoś kto ewentualnie będzie w stanie mi taką instalację wykonać jak i też potem będzie zajmował się również obsługą, gdy coś technicznie będzie do zrobienia z takimi panelami.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 listopada 2021, 07:27

U mnie montażem fotowoltaiki zajmowała się firma edison energia, oni gwarantują także pomoc na każdym etapie i potem podczas eksploatacji instalacji. Poza tym gwarantują uzyski energetyczne przez 25 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 stycznia 2022, 13:05

Ja jestem bardzo zadowolony z oferty https://woltanic.pl/ Kompleksowa pomoc jeśli chodzi o fotowoltaikę, od A do Z zaplanowali dla mnie instalację, zajęli się wykonaniem a także teraz jak coś się z nią dzieje to również można liczyć na ich pomoc. Poza tym pomagali mi także ogarnąć temat od strony dokumentów więc pod tym kątem również to wypadało całkiem fajnie bo udało się ograniczyć koszty wykonania instalacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 maja 2022, 20:12

To ja Wam jeszcze podpowiem, że jak ktoś sam chciałbym zajmować się właśnie takimi systemami, fotowoltaiką, pompami ciepła to polecam współpracę z Bud-Invest Energy. Szybka dostawa zamówień, opieka i fajny kontakt z doradcą. Naprawdę dobra i solidna firma.Warto postawić własnie na to co najlepsze.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 maja 2022, 14:54

Czy zakładanie fotowoltaiki jest opłacalne?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 maja 2022, 23:09

Z tego co czytałam to tak, fotowoltaika jest opłacalna i też myślę o
tym by taką instalacją u siebie założyć. Znajomy polecił mi tę firmę https://www.ecoenergyrzeszow.pl/fotowoltaika- dla-domu/ , zajmują się oni kompleksowo całą instalacją

Zgłoś | Cytuj | Link

26 maja 2022, 09:15

Również uważam, że panele fotowoltaiczne to przyszłość i powiem wam, ze trzeba w takie rozwiązania inwestować. Ja panele fotowoltaiczne mam i powiem wam, że to było najlepsze rozwiązanie, które wprowadziłem do naszego domu. Montażem paneli u mnie w domu zajęła się firma https://www.targen.pl/kontakt

Zgłoś | Cytuj | Link

27 maja 2022, 07:21

Jeżeli chodzi o fotowoltaikę to należy w tym temacie zaufać specjalistów w swoim fachu. Jeżeli o mnie chodzi, to jestem bardzo zadowolona z usług świadczonych przez ecd.pl Możliwe, że ich oferta sprosta takze waszym informacjom.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2022, 09:40

Dobrze, że są firmy, które zajmują się montażem jak i projektem takich instalacji. Jeżeli ktoś z was szuka takiej firmy to może ktoś z was zapozna się z ofertą tej firmy https://epdwroclaw.pl/oferta/projekty-instala cji-fotowoltaicznych. Słyszałem wiele pozytywnych opinii o tej firmie i moim zdaniem warto podejmować współpracę z takimi fachowcami.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 czerwca 2022, 09:20

Instalacja może Ci się nie zwrócić. Obecnie mam instalację 3 lata i produkcja nie spadła jakoś znacząco jak na razie, jednak te panele wytrzymują myślę max 10 lat z dobrą sprawnością (przynajmniej mam taką nadzieję) Przy tych założeniach optymistycznych możesz wyjść na 0, jednak w Polsce nikt nie ma tyle fotowoltaiki i to są jedynie spekulacje, które mogą się okazać nietrafione. Co do obliczeń, to na każdy odsyłany przez Ciebie 1kW elektrownia oddaje Ci 0,8kW (tak jest teraz,a co będzie za rok ....?) Po naszym pięknym kraju można się wszystkiego spodziewać i z tego, co widzę robią wszystko, żeby się te panele nie opłacały- nowe podatki itp. Za 3-4 lata elektrownia może zmienić przelicznik, bo czemu nie? Poza tym ponosisz koszty przesyłu w 2 strony. Żeby w ogóle to miało sens, to musisz wziąć rozliczenie roczne (o czym np. mnie nikt nie poinformował).

Na pewno większa szansa, ze instalacja się zwróci jeśli będziesz dbał o czystość paneli. Polecam regularne ich mycie.

Daję namiar do firmy, która ma to w ofercie https://czystepanele.com/

Ten post był edytowany przez perer dnia: 29 czerwca 2022, 12:19
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czujnik wypełnienia szamba Liczba postów: 24 Grupa: Moja budowa Niezawodnym rozwiązaniem zapobiegającym przepełnieniu szamba może być zainstalowanie przewodowego systemu monitorowania z czujnikami mierzącymi poziom wody w g...
  • Studnia głębinowa Liczba postów: 2 Grupa: Moja budowa W ostatnim czasie wiercenie studni głębinowych łódzkie było kolejnym etapem prac na mojej działce. Po konsultacji z geologiem, który doradził najlepsze miejsce,...
  • Wiata Garażowa Liczba postów: 14 Grupa: Moja budowa Szukasz trwałego garażu, który szybko zrealizuje Twoje potrzeby? Sprawdź ofertę Stalblach. To producent u którego można kupić tanie garaże blaszane. Charakteryz...
  • Odkurzacz na budowe Liczba postów: 47 Grupa: Moja budowa Inwestycja w automatyczny odkurzacz może wydawać się idealnym rozwiązaniem dla osób, które nie mają czasu na regularne sprzątanie. Te urządzenia mogą znacznie o...
  • Jakie stoły do zbijania palet warto kupić? Liczba postów: 3 Grupa: Moja budowa Jakie stoły do zbijania palet warto kupić? Planuję wymianę sprzętu i potrzebuję wskazówek dotyczących jakości i ceny. Czy balansery to dobre rozwiązanie?

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 226

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >