piekarnik w zabudowie - jakie zabezpieczenie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

12 czerwca 2010, 16:54

Zgadzam sie: good 0 bad

piekarnik 2100W + okap kuchenny 60W z oswietleniem 40W... przewod 7metrow 3X4mm (zalecany wg instrukcji 3X2,5mm :roll: ) ... brak jakichkolwiekj danych na temat zabezpieczenia ... bedzie na osobnym bezpieczniku - pytanie: 16 czy 20A?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 czerwca 2010, 15:07

Radziłbym 20A jeśli na dodatek mieszkasz w domku jednorodzinnym to zdecydowanie 20 A

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 lipca 2010, 22:38

z obliczen wyszlo 16A i na spokojnie trzyma nie wywalajac ... pomiary wyszly ok

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2011, 16:39

Ja mam ten elektryczny piekarnik i na bardzo podobnych parametrach też mam 16A, także dobra decyzja, Radex.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 września 2011, 15:59

Popieram wypowiedzi powyżej. 16A spokojnie powinno wystarczyć. Swoją drogą bonsky to chyba mamy takie same opinie o mastercook. Generalnie rzecz biorąc bardzo dobre, więc nie dziwi mnie to już nawet, bo gdzie nie spojrzę to dużo osób postawiło na tą firmę właśnie. A, że tak z ciekawości zapytam – długo już masz swój sprzęt? Dobrze Ci się sprawuje?

Ten post był edytowany przez Krysyla dnia: 26 września 2012, 11:37
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 listopada 2011, 15:38

Mi się wydaje ze to bezpieczne o ile wszystko jest w miare w jakims zestawie robione a nie kupowane osobno ale moze mi sie tylko wydawac..

Zgłoś | Cytuj | Link

5 grudnia 2011, 14:07

Ja jednak na początek zastosował mniejszy bezpiecznik. Jeśli będzie nam często wywalać to wtedy zastosować jakiś większy. Lepiej zastosować mniejszy i niech go wywali niż za duży i ma się popsuć coś innego.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 marca 2012, 10:46

Dokładnie. U nas bezpieczniki były solidne, nie wyskoczyły, ale za to spaliły się kable. Teraz gdy musieliśmy rozkuć ściany i wymienić w mieszkaniu całą elektrykę zrodził się pomysł remontu. Mam tylko jedno pytanie czy każdy z tych piekarników (http://www.torres.pl/kat-piekarniki-908.html< /a>) wymaga 16A?

Ten post był edytowany przez Tokugawa dnia: 12 marca 2012, 10:48
Zgłoś | Cytuj | Link

9 lipca 2012, 10:23

Kupiłam nowy piekarnik i poszły mi bezpieczniki. Nie wiem co mam teraz zrobić? Myślicie, że powinnam go wymienić na inny model albo oddać? Nie wiem czy w sklepach przyjmują takie rozpakowane piekarniki bez tych wszystkich folii itd. (wiem, wiem głupio zrobiłam, że odkleiłam folię ochronną)? Chyba, że istnieje jakaś możliwość, żeby bezpieczniki nie siadały, a ja mogłabym zachować ten piekarnik? Błagam pomóżcie.

Ten post był edytowany przez bronek dnia: 9 lipca 2012, 10:29
Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19419 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 249

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >