Może piekawniki parowe cieszą się większą popularnością, ale nie mieszałbym do tego zdrowego odżywiania. Przecież zawsze można kupić parowar i sprawa rozwiązana. Zresztą obecnie jest wiele metod, żeby przygotowywać posiłki praktycznie bez tłuszczu, np. specjalne torebki na patelnie. W nich umieszczasz mięsko (warzywa) przyprawione lub marynowane. Choć to fajne i szybkie rozwiązanie, to z piekarnika wychodzą potrawy bardziej aromatyczne.
Gość: bartek1224 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline zuraw68 doświadczony
|
|
| |
offline januszko fachowiec
|
Co do urządzeń gastronomicznych to sobie jeszcze zobacz sklep, który zajmuje się tylko takim sprzętem. Na stronie http://emaks.pl/gastronomia-1/frytownice-elek tryczne.html jest wszystko dokładnie rozpisane. Ceny też, więc możesz porównać z innymi sklepami. |
| |
offline enfrog doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline kusiak praktykant
|
Prowadzę własną firmę ze sprzętem agd dla gastronomii i z doświadczenia wiem, że piekarniki parowe są warte swojej ceny. Jeśli ktoś chce zacząć prowadzić małą czy dużą gastronomię, to warto zainwestować w sprzęt agd tak samo jak w ubrania pracownicze - te na przykład http://firmoweciuchy.pl/produkty/gastronomia/ czapki-kucharskie/czapka-kucharska-cg-workwear-classic-czarn a-biala są niewiele droższe, a są dużo lepszej jakości. Dobre restauracje korzystają tylko z piekarników parowych, mięso upieczone jest delikatne i soczyste w środku, to samo z zapiekankami czy warzywami. |
| |
offline london inżynier
|
My kupowalśmy piekarnik marki Candy. Jak zresztą resztę
sprzętu do kuchni bo chcieliśmy aby wszystko było jednej
firmy ( dla mnie nie miało to takiego znaczenia ale żona
wolała aby wszystko do siebie pasowało). Sprzęt
użytkujemy już 5 rok. W ciągu tego okresu nic sie nie
popsuło. Piekarnik wygodny , z prowadnicami. Ma równięż
funkcję samoczyszczenia. |
| |
offline AdrianPudlo inżynier
|
A piekarnika szukasz do kuchni w domu, czy do lokalu gastronomicznego? Bo jeśli do lokalu, to oprócz piekarnika, potrzebny będzie ci także profesjonalny okap. Coś z takich okapów jak oferuje firma - http://www.jeven.pl/PL-H15/okapy-kuchenne.htm l. Bez takiego sprzętu, właściwie nie ma mowy o prowadzeniu restauracji czy innego typu gastronomii. Chodzi zarówno o bezpieczeństwo, jak i wygodę pracy na kuchni. |
| |
offline Ceo-shop.pl doświadczony
|
|
| |
offline ninita majster
|
A macie jakieś doświadczenie jeśli chodzi o profesjonalne krajalnice. Moi rodzice od lat prowadzą piekarnie i niejako znakiem rozpoznawczym było to, że nie sprzedawali chleba krojonego. Ale teraz mają coraz więcej nowych-młodych klientów, którzy nie chcą kupować chleba niekrojonego, no więc krajalnica do chleba w końcu się w piekarni musi pojawić. Tylko zupełnie nie wiem, na co zwrócić uwagę przy jej kupnie. Może coś mi doradzicie? |
Ten post był edytowany przez ninita dnia: 26 maja 2018, 22:22 | |
|