piekarrniki

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

11 lutego 2015, 10:34

Zgadzam sie: good 0 bad

Może piekawniki parowe cieszą się większą popularnością, ale nie mieszałbym do tego zdrowego odżywiania. Przecież zawsze można kupić parowar i sprawa rozwiązana. Zresztą obecnie jest wiele metod, żeby przygotowywać posiłki praktycznie bez tłuszczu, np. specjalne torebki na patelnie. W nich umieszczasz mięsko (warzywa) przyprawione lub marynowane. Choć to fajne i szybkie rozwiązanie, to z piekarnika wychodzą potrawy bardziej aromatyczne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 lutego 2015, 21:25

Zgadzam sie: good 0 bad

master a ty co byś wybrał na moim miejscu? Piszesz, że w zwykłym potrawy też są ok, a nie wiesz czy bardzo się różnią od tych w parowym?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lutego 2015, 14:46

Zgadzam sie: good 0 bad

Super, na pewno się przyda :D

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2015, 19:18

Zgadzam sie: good 0 bad

Co do urządzeń gastronomicznych to sobie jeszcze zobacz sklep, który zajmuje się tylko takim sprzętem. Na stronie http://emaks.pl/gastronomia-1/frytownice-elek tryczne.html jest wszystko dokładnie rozpisane. Ceny też, więc możesz porównać z innymi sklepami.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 listopada 2015, 15:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Użytkownik Lesio napisał: master a ty co byś wybrał na moim miejscu? Piszesz, że w
zwykłym potrawy też są ok, a nie wiesz czy bardzo się
różnią od tych w parowym?


uwierz mi - różnią się. Smak jest bardziej wyczuwalny. Wiem co piszę, bo jadłem niedawno żarcie z takiego piekarnika i na prawdę było wyborne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 maja 2016, 10:06

Zgadzam sie: good 0 bad

Prowadzę własną firmę ze sprzętem agd dla gastronomii i z doświadczenia wiem, że piekarniki parowe są warte swojej ceny. Jeśli ktoś chce zacząć prowadzić małą czy dużą gastronomię, to warto zainwestować w sprzęt agd tak samo jak w ubrania pracownicze - te na przykład http://firmoweciuchy.pl/produkty/gastronomia/ czapki-kucharskie/czapka-kucharska-cg-workwear-classic-czarn a-biala są niewiele droższe, a są dużo lepszej jakości. Dobre restauracje korzystają tylko z piekarników parowych, mięso upieczone jest delikatne i soczyste w środku, to samo z zapiekankami czy warzywami.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 czerwca 2016, 10:17

Zgadzam sie: good 0 bad

My kupowalśmy piekarnik marki Candy. Jak zresztą resztę sprzętu do kuchni bo chcieliśmy aby wszystko było jednej firmy ( dla mnie nie miało to takiego znaczenia ale żona wolała aby wszystko do siebie pasowało). Sprzęt użytkujemy już 5 rok. W ciągu tego okresu nic sie nie popsuło. Piekarnik wygodny , z prowadnicami. Ma równięż funkcję samoczyszczenia.

Pozwolę sobie dać link do ich katalogu: http://www.candy.pl/pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

22 marca 2018, 20:13

Zgadzam sie: good 0 bad

A piekarnika szukasz do kuchni w domu, czy do lokalu gastronomicznego? Bo jeśli do lokalu, to oprócz piekarnika, potrzebny będzie ci także profesjonalny okap. Coś z takich okapów jak oferuje firma - http://www.jeven.pl/PL-H15/okapy-kuchenne.htm l. Bez takiego sprzętu, właściwie nie ma mowy o prowadzeniu restauracji czy innego typu gastronomii. Chodzi zarówno o bezpieczeństwo, jak i wygodę pracy na kuchni.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2018, 11:57

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeżeli chodzi o wybór piekarnika do kuchni, to myślę że nie powinno być z tym żadnego problemu, bo podstawą jest jedynie to jaki budżet posiadasz na ten cel, w sklepach internetowych znajdziesz fajne modele w niższej cenie.

www.ceo-shop

Zgłoś | Cytuj | Link

26 maja 2018, 22:20

Zgadzam sie: good 0 bad

A macie jakieś doświadczenie jeśli chodzi o profesjonalne krajalnice. Moi rodzice od lat prowadzą piekarnie i niejako znakiem rozpoznawczym było to, że nie sprzedawali chleba krojonego. Ale teraz mają coraz więcej nowych-młodych klientów, którzy nie chcą kupować chleba niekrojonego, no więc krajalnica do chleba w końcu się w piekarni musi pojawić. Tylko zupełnie nie wiem, na co zwrócić uwagę przy jej kupnie. Może coś mi doradzicie?

Ten post był edytowany przez ninita dnia: 26 maja 2018, 22:22
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸


Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

  • czarna bateria prysznicowa Liczba postów: 11 Grupa: Sprzęt AGD... Jeżeli chodzi o baterie prysznicowe ścienne czarne to jak najbardziej warto sprawdzić ofertę SOTBE LOFT SVAR, którą znajdziecie tutaj https://sklep.sotbe.com/SO...
  • Jak odpowiednio przechowywać wino? Liczba postów: 40 Grupa: Sprzęt AGD... Czy zwracacie uwagę na jakość produktów spożywczych, z których korzystacie w kuchni? Bardzo lubię spędzać wolny czas w mojej kuchni i gotować, zwłaszcza dla naj...
  • Co sądzicie o sprzęcie AGD firmy Candy? Liczba postów: 156 Grupa: Sprzęt AGD... Dokładnie, jednak do pewnych firm można mieć większe zaufanie do innych mniejsze. Candy ma świetne ceny, jednak niestety należy do firm do których trzeba podcho...
  • Ekspres do kawki Liczba postów: 87 Grupa: Sprzęt AGD... Wydając spore pieniądze na dobrej jakości ekspres pamiętaj o jego serwisowaniu jeśli chcesz żeby ci służył wiele lat. Najlepszym miejscem na serwis ekspresów do...
  • Taboret gazowy do lokalu gastronomicznego Liczba postów: 3 Grupa: Sprzęt AGD... Zastanów się jaka moc grzewcza jest Ci potrzebna: Wydajność cieplna: Im wyższa moc (wyrażona w kW), tym szybciej taboret będzie w stanie podgrzewać potrawy. W l...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 666

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >