placki z cukini

« Powrót do grupy: Przepisy kulinarne

2 listopada 2011, 13:49

Zgadzam sie: good 0 bad

pół dużej lub jedna mała cukinia
szklanka tartego żółtego sera
5 łyżek pikantnego ketchupu
1 cebula
1 jajko
4 łyżki otrąb
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki świeżych posiekanych ziół
kilka łyżek mąki
olej do smażenia
sól, pieprz



Cukinię obrać ze skórki, z większej wydrążyć pestki, a miąższ zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Wrzucić do miski i posolić, a po 10 minutach dokładnie odsączyć z soku. Następnie wymieszać ze startym serem, ketchupem i drobno posiekaną cebulą. Doprawić do samku solą, pieprze oraz dodać świeże zioła. Dodać roztrzepane jajko, otręby i bułke tartą. Jeśli masa zbyt rzadka, aby formować z niej placuszki, dodać nieco mąki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Formować płaskie, nieduże placuszki, obtaczać je w niewielkiej ilości mąki i smażyć z obu stron na złoty kolor na dość dużym ogniu. Podawać z surówkami.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 listopada 2011, 12:54

Zgadzam sie: good 0 bad

mmmmm.... po samym przepisie zrobiłem się głodny na te placki a jak miałbym je przed oczami to zjadł bym je chyba oczami heheh

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 sierpnia 2021, 10:18

Zgadzam sie: good 0 bad

Co do cukinii i innych warzyw czy korzystacie z jakichś szklarni? Ja dostałem w prezencie namiot do uprawy roślin i nie wiem czy mi się do czegoś przyda?

Ten post był edytowany przez Dandek13 dnia: 25 sierpnia 2021, 11:19
Zgłoś | Cytuj | Link

21 sierpnia 2021, 11:15

Zgadzam sie: good 0 bad

check my source
https://yourbetlucky.com/contatos/

Zgłoś | Cytuj | Link

21 sierpnia 2021, 12:07

Zgadzam sie: good 0 bad

investigate this site
https://yourbetlucky.com

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 sierpnia 2021, 23:01

Zgadzam sie: good 0 bad

Dzięki wielkie są pyszne. Ja kiedyś robiłem podobne tylko na słodko z dyni.
https://gdziejestburza.online/radar-burz/

Zgłoś | Cytuj | Link

3 kwietnia 2023, 17:05

Zgadzam sie: good 0 bad

Kiedyś hodowałam dynie nawozami Plagron, była przepyszna wszystkim gorąco polecam

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

  • Kebab w kajzerce Liczba postów: 10 Grupa: Przepisy ku... Miłośnicy kuchni bliskowschodniej, którzy szukają miejsca, gdzie mogą zjeść dobry kebab w Warszawie, znajdą wiele interesujących propozycji w różnych częściach....
  • Jakie słodycze najbardziej lubicie Liczba postów: 98 Grupa: Przepisy ku... Dla mnie przede wszystkim ważne jest to, aby słodycze były zdrowe, miały dobry skład i były pozbawione cukrów. No i powiem wam, że teraz nawet znalazł...
  • Szybki przepis na kurczaka Liczba postów: 59 Grupa: Przepisy ku... A sezam dajecie? Posypujecie nim potrawę? Ja to uwielbiam, kupuję w wielkich workach na https://sklepagnex.pl/pl/p/Sezam-1-kg/10 32 i w sumie dodaję do większoś...
  • Dobra wyciskarka do soków Liczba postów: 27 Grupa: Przepisy ku... Kupiłam fajną wyciskarkę jakiś czas temu od Zelmera i spisuje się doskonale. Nie jest to najtańsza rzecz, ale gdy decydujemy się już na zakup czegoś takiego, to...
  • Pyszna tarta Liczba postów: 18 Grupa: Przepisy ku... Charakterystyczną cechą polskich wypieków świątecznych jest ich bogactwo smaków i aromatów. Każdy region Polski ma coś wyjątkowego do zaoferowania – od kujawski...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 132

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >