płaskie dachówki

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 16 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

18 grudnia 2015, 17:51

Zgadzam sie: good 0 bad

W 2015r jako nowość wyszedł Turmalin w kolorze szary kryształ powierzchnia Glazura Topline. Ta specjalna glazura zapewnia maksymalny połysk i ograniczenie porowatości. Dlatego nie wydaje mi się, aby tamta dachówka była od niej pod tym względem lepsza :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lutego 2016, 12:07

Płaskie dachówki w Braas to z ceramiki Turmalin w angobie bądź glazurze oraz wśró betonowych jest to Teviva CISAR i Tegalit wykonany w najnowoceśniejszej technologii odbijającej promienie słoneczen, czyli Protegon :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 kwietnia 2016, 19:21

Tegalit Protegon to zdecydowanie najnowocześniejsze rozwiązanie wśród dachówek. Nie dość, że jest to dachówka betonowa to dodatkowo z właściwościami odbijającymi o 300% lepiej promieniowanie słoneczne od zwykłej dachówki, dzięki temu temperatura na wewnetrznej powłoce jest niższa nawet o 10stopni.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2016, 19:17

Zgadza się. Nie słyszałem aby była inna dachówka na rynku o takich właściowściach jakie oferuje Protegon. Dla osób które chcą mieć użytkowe poddasze to świetna wiadomość.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 kwietnia 2016, 15:08

Dachówka betonowa co do zasady gorzej odbija promieniowanie słoneczne od dachówek ceramicznych. Bardzo proszę o pokazanie jakichś badań, że ta powłoka czyni dachówkę betonową lepszą od dachówek ceramicznych, to wtedy porozmawiamy ;) W mojej ocenie zdecydowanie najlepszą dachówką płaską dostępną w sprzedaży jest dachówka Koramic Orea 9 z powłoką angobowaną i dodatkowo matowioną.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 kwietnia 2016, 18:16

Gdyby tak nie było to na pewno nie byłaby aż tyle razy wyróżniania. Spokojnie możesz wejśc na stronę Braas i doczytać o technologii PROTEGON, dodatkowo na pewno znajdziesz potwierdzenie tego rozwiązania :)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2016, 22:21

Oczywiście poza tym możesz przeczytać tam sporo na ich stronie o wszystkich technologiach produkcji. Cisar, Lumino, Protegon - według mnie warto.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 maja 2016, 19:08

Zgadza sie, gdy komuś zależy na na prawdę klasowym pokryciu to zdecydowanie warto przzeczytać opis technologii produkcji dachówek betonowych Braaas i być bliżej tematu.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2016, 14:40

A płaskie dachówki są klasa samą w sobie. Teviva, Turmalin czy Protegon jak dla mnie zdecydowanie wiodą prym.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 maja 2016, 23:18

zamiast dachówek można także zainwestować w zielony dach http://www.greenflor.pl/ i uzyskać mnóstwo korzyści nie tylko dla nas ale i dla środowiska

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 16 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 232

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >