offline mufasa doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Janusz1983 doświadczony
|
Oczywiście, że indukcyjna. Mniej brudzi, bowiem kuchenka gazowa wytwarza ciepło poprzez proces spalania. W związku z tym wszystkie utlenione produkty spalania (w tym tłuszczów) osiadają w kuchni, bardzo łatwo się ją czyście dzięki gładkiej powierzchni. Wygląda super nowocześnie. I gotowanie jest całkiem inne, lepsze. A płyta gazowa jest trochę tańsza w utrzymaniu. Jeśli masz gaz z sieci to różnica jest dość duża w kosztach, a jeśli masz butle to różnica w rachunkach będzie nie wielka, a wygoda dużo większa. Zdecydowanie płyta indukcyjna lub ceramiczna. Obecnie są wyprzedaże agd i możesz coś dla siebie złapać za niewielkie pieniądze. Pozdrawiam Janusz |
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
|
czytałem wczoraj trochę o płytach. Indukcyjna jest najbardziej efektywna(wydajność jest największa;najmniejsze są straty energii) poza tym zminimalizowane jest w niej ryzyko poparzenia.Zastanawiała mnie też kwestia garnków i znalazłem informację, że należy sprawdzić czy do naczynia przyczepia się magnes- jeśli tak nadaje się do gotowania na płycie indukcyjnej. |
| |
offline Wiarus doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline januszkk kierownik
|
Klasyczna gazowa jest tansza bo gaz jest tańszy niż prąd.
Z drugiej strony indukcja jest łatwiejsza w czyszczeniu tak
więc również jest to dobre rozwiązanie. |
| |
offline Iwona831 praktykant
|
Płyta indukcyjna to wydatek na lata, dlatego według mnie jak najbardziej warto zainwestować troszkę pieniędzy i kupić dobrej jakości sprzęt. U mnie już drugi rok doskonale sprawdza się indukcja marki Kernau, to ta - http://www.kernau.com/produkt/kih-6413-4b-ply ta-indukcyjna-4-pola.html. Jakościowo jest b. dobra, ma 4 pole grzejne o 11 poziomach mocy, blokadę rodzicielską, funkcję auto power i stop&go, wskaźnik ciepła resztkowego oraz booster x4. Płyta sporo już "przeszła", a nadal wygląda jak nowa, dlatego tym bardziej polecam. |
| |
offline wigor praktykant
|
|
| |
offline madejski fachowiec
|
To pewnie każdy wybierze to, co będzie mu bardziej odpowiadało, ale sądzę, że przede wszystkim warto byłoby zapoznać się opcjami i zorientować, co będzie lepsze. Warto poczytać o płytach do zabudowy: www.poradnikowy.net/jak-dobierac-plyte-do-zab udowy/, żeby wiedzieć z czym się to je. |
Ten post był edytowany przez madejski dnia: 12 lutego 2018, 07:50 | |
| |
Gość: martyna39 praktykant |
|
|
płyta grzewcza (kuchenna)
«
Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV
Ostatnio na forum
- czarna bateria prysznicowa Liczba postów: 11 Grupa: Sprzęt AGD... Jeżeli chodzi o baterie prysznicowe ścienne czarne to jak najbardziej warto sprawdzić ofertę SOTBE LOFT SVAR, którą znajdziecie tutaj https://sklep.sotbe.com/SO...
- piekarrniki Liczba postów: 78 Grupa: Sprzęt AGD... Świetną ofertę wyposażenia do gastronomi znajdziecie w https://atom-market.pl/ To miejsce zostało stworzone z myślą o zapewnieniu klientom produktów wysokiej ja...
- Jak odpowiednio przechowywać wino? Liczba postów: 40 Grupa: Sprzęt AGD... Czy zwracacie uwagę na jakość produktów spożywczych, z których korzystacie w kuchni? Bardzo lubię spędzać wolny czas w mojej kuchni i gotować, zwłaszcza dla naj...
- Co sądzicie o sprzęcie AGD firmy Candy? Liczba postów: 156 Grupa: Sprzęt AGD... Dokładnie, jednak do pewnych firm można mieć większe zaufanie do innych mniejsze. Candy ma świetne ceny, jednak niestety należy do firm do których trzeba podcho...
- Ekspres do kawki Liczba postów: 87 Grupa: Sprzęt AGD... Wydając spore pieniądze na dobrej jakości ekspres pamiętaj o jego serwisowaniu jeśli chcesz żeby ci służył wiele lat. Najlepszym miejscem na serwis ekspresów do...