:idea: Mam zamiar położyć na schody wewnętrzne płytki tylko nie wiem jakie , w sklepach nie ma typowych płytek na schody wew. proszę o pomoc co najlepiej można polożyć ,żeby nie było ślisko :?: zastanawiam się nad płytkami z opoczna takich za ok 50zł, za metr może ktoś wie coś na ten temat :)
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: krzysiekmm praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: mona luiza praktykant |
Do schodów wewnętrznych najczęściej stosuje się płytki gresowe lub terakotę. I jednego i drugiego w sklepach jest pełno więc na pewno coś znajdziesz. Wybierz koniecznie płytki z powierzchnią ryflowaną, bo zmniejsza ona śliskość powierzchni schodów. Polecam sklep twojaplytka.pl - naprawdę świetne wzory płytek gresowych. Pozdrawiam |
| |
offline mar.pudelko doświadczony
|
|
| |
offline Eccelent kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline bud fachowiec
|
|
| |
offline robertb fachowiec
|
Bo nie ma takiego kryterium. Na schody można wybrać gres, który do swojego wzoru posiada dedykowane stopnice, czyli płytki z 2-3 ryfelkami. Najczęściej widuje się to na klatkach lub gankach przy domach, gdzie wchodząc, szczególnie zimą, istnieje duże ryzyko poślizgu. We wnętrzach wystarczy zwykła terakota lub gres. Oczywiście na wszelki wypadek lepiej wybrać coś "szorstkiego" ;) |
| |
Gość: samrobie praktykant |
Ja też mam zamiar założyć płytki na schodach , wejście na poddasze mieszkalne i zastanawiam a raczej chyba już wybrałem , płytki klinkierowe które są przeznaczone na zewnącz ale co to przeszkadza , mają fajne noski z przodu i na boku tak jak na schobach z drewna . Co wy na taki pomysł. |
| |
offline gabon fachowiec
|
|
| |
offline gabon fachowiec
|
|
|