poddasze wata czy styropian

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

7 marca 2009, 22:05

Zgadzam sie: good 0 bad

witam wszystkich
właśnie jestem na etapie ocieplenia poddasza może ktoś mi doradzi co jest praktyczniejsze styropian czy wata ,moze ktoś stosował styropian bardzo bym prosił o opinie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 marca 2009, 17:41

Witam,
Ja zdecydowanie polecam wełnę mineralną. Trwała, ciepła,paro przepuszczalna, ogniotrwała. Ja mam poddasze ocieplone wełną i to jest paradoksalnie jedne z najcieplejszych pomieszczeń w domu. Chyba dlatego właśnie że mi to ocieplili wełną. Wystarczy że masz dobry materiał i ekipę montażową i już!. Ja ludzi od ocieplania dachu znalazłem na fachowaekipa.pl i byli znakomici! Tak więc polecam!
Pozdrawiam!
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 marca 2009, 13:26

Ja akurat mam styropian i sprawuję sie bardzo dobrze. Trzyma ciepło idealnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 maja 2009, 17:45

Użytkownik norbi483 napisał: witam wszystkich
właśnie jestem na etapie ocieplenia poddasza może ktoś mi doradzi co jest praktyczniejsze styropian czy wata ,moze ktoś stosował styropian bardzo bym prosił o opinie

Jeśli chcesz ocieplać podłogę to styropian jeśli dach to tylko wełna będzie dużo cieplejsza upycha się ją dużo szczelniej niż styropian (nie ma mostków termicznych).

pzdr.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 października 2022, 11:22

Co myślicie o ociepleniu dachu pianką pur?
https://www.mwf.com.pl/ocieplenie-pianka-pur/

Ten post był edytowany przez kasiakowa06 dnia: 19 października 2022, 11:23
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 338 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 521 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 382

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >